RelatedPost

Visitekaartje, of Game Boy?

Visitekaartje, of Game Boy?

Tegenwoordig moet je opvallen wil je in beeld komen bij prospects, maar ook toekomstige werkgevers. Zit je in een industrie die iets met gaming te maken heeft, of wil je op een grappige manier contact maken met die speciale partij of partner, dan is er nu een geweldig visitekaartje, namelijk een werkende Game Boy vistekaartje.

Op basis van Arduino, wat een open-source computer platform is, heeft Kevin Bates een zeer compacte Game Boy ontwikkeld, die naast Game Boy games (prototype toont Tetris), ook extra mogelijkheden zijn, zoals het weergeven van een Curriculum Vitae.

Met Arduino is het mogelijk apparaten en objecten te creëren die reageren op hun omgeving door middel van digitale en analoge inputsignalen. De Ardu Boy bevat een standaard Arduino board en is gekoppeld aan een OLED-scherm. Tevens is de kaart voorzien van capacitieve touch-buttons, een mono-speaker en een batterij, die het maximaal negen uur volhoudt. Klinkt toch wel aantrekkelijk zo’n Game Boy in je portomonne, nietwaar?

De ontwerper geeft overigens wel aan dat de gebruikte onderdelen technisch niet sterk genoeg zijn om alle Game Boy games te draaien. Per spel moet een programmeur aan de slag om deze over te zetten.

Hoe werkt het in praktijk?

Dat wil ik ook!

De Ardu Boy zal ook als Kickstarter opgevoerd worden en in de toekomst dus in jouw handen, mits de Kickstarter haar doel gaat halen. Lees meer over de Ardu Boy.

Volgens de ontwerper zal een kaartje minimaal 30 Dollar gaan kosten (oplopend tot 100 dollar voor een custom gemaakt ontwerp). Met die bedragen in je achterhoofd lijkt het ons onverstandig om je visitekaartjes wild uit te gaan delen.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Funny, GameBoy ,met de tags , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?