RelatedPost

psvitajpg

De Playstation Vita
De Playstation Vita is een draagbare spelcomputer van Sony. Deze spelcomputer kan specifieke PSVita kaarten afspelen, maar ook Playstation Portable (PSP), Playstation one (PSX), Playstation Mini (games zonder trophies en kleiner dan 40MB) en PS Mobile games afspelen. De PSVita maakt gebruik van specifieke memorycards voor opslag, welke in de formaten 4GB, 8GB, 16GB, 32Gb en 64GB beschikbaar zijn. Momenteel zijn er twee Playstation Vita consoles in omgang, namelijk:

  • Playstation Vita OLED: voorzien van een OLED-beeldsherm en een grotere touchpad op de achterkant van de spelcomputer
  • Playstation Vita 2000: voorzien van een LCD scherm, betere batterijduur, kleinere touchpad en circa 20% lichter ten opzichte van de OLED-versie.

De Playstation Vita is geen populair apparaat en dat is eigenlijk best vreemd. Het apparaat stikt van de spellen en veel spellen hebben tevens een vaste lage prijs. Zo kun je spellen vinden die niets kosten, maar ook spellen die 49,99 per stuk kosten. In elke prijscategorie is wel wat te vinden en ook elk genre is goed vertegenwoordigd.

Waar de handheld in 2011 op de markt werd gezet als draagbare PlayStation 3, bleek al snel dat die positie niet ideaal is. Dankzij de ferme ondersteuning van diverse indie-partijen is de Vita al snel omgedoopt tot de handheld wat betreft indie-klassiekers.

Hoe dan ook, de Playstation Vita zal geen succes meer worden. Toch zijn er inmiddels meer dan genoeg topgames op de handheld te vinden. Dit bleek al snel toen we de top 10 gingen samenstellen. We hadden de grootste moeite met het maken van keuzes; zoveel topgames. Om te voorkomen dat we een aantal games missen hebben we aan het einde van dit stuk nog een korte lijst met toppers toegevoegd waarvan we vinden dat deze genoemd mogen worden.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, PSVita ,met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?