Top 10 Nintendo DS: 05. Super Mario 64 DS

  • Release: 2004
  • Developer: Nintendo
  • Gemiddelde prijs: 20 euro compleet
  • Type game: Platform

super-mario64-ds-boxartSuper Mario 64 was de game om te halen bij de Nintendo 64. Nintendo gaf de game een tweede kans en zorgde dat de game ook speelbaar was bij de launch van de Nintendo DS.

Super Mario 64 DS is een remake van de aloude Nintendo 64 klassieker, maar biedt een hoop extra’s. Je kunt hier denken aan de mogelijkheid om extra karakters vrij te spelen, meer sterren te behalen, minigames te spelen en zelfs een multiplayer optie. Super Mario 64 is de ultieme versie van Mario 64, maar dan zonder analoge besturing.

super-mario64-ds-1

Analoge besturing?

Mario 64 is een echte 3D game. Dat wil zeggen dat het spel diepte kent en je volledige vrijheid geeft op het gebied van besturing. Naar boven, beneden, omhoog, omlaag, naar voren, achteren etc is allemaal nodig om het maximale uit de game te halen. Precieze besturing is daarbij vereist. De Nintendo DS biedt echter geen analoge knoppen en laakt daarmee de precieze besturing van het origineel. Is dit een enorm probleem? Volgens kenners wel, maar wij hebben dit niet zo ervaren. Het kost inderdaad wat extra moeite, maar ook Super Mario 64 DS is prima speelbaar zonder analoge besturing. De camera kun je besturen met behulp van het onderste scherm (touchscreen).

Super Mario 64 DS op de oorspronkelijke Nintendo DS

Super Mario 64 DS op de oorspronkelijke Nintendo DS

Magische minigames

De Nintendo DS kwam op de markt toen smartphone en vooral touchscreens nog helemaal geen onderdeel uitmaakte van de markt. Super Mario 64 DS bood een groot aantal minigames om kennis te maken met het touchscreen. Bommen slepen, kaartspelletjes, een flipperkast, schietspellen en een aantal andere minigames zorgen ervoor dat je steeds weer terug komt om beter te worden. Deze toevoeging van Nintendo kon zeker gezien worden als een extra, maar wat een extra!

In totaal zijn er 36 minigames te vinden. Voordat je deze hebt vrijgespeeld en onder de knie hebt ben je letterlijk tientallen uren verder.

  • Voor ons is dit de ideale platformer en de perfecte demo game voor de mogelijkheden van de Nintendo DS.
Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo DS ,met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?