Top 10 Nintendo DS: 07. Professor Layton and the curious village

  • Release: 2007
  • Developer: Level 5
  • Gemiddelde prijs: 15 euro compleet
  • Type game: Puzzel

Layton-boxartLevel 5 was voor velen een onbekende ontwikkelaar. Na de eerste Professor Layton waren alle ogen op hun gericht. Professor Layton en het mysterieuze dorp is namelijk een knaller van een puzzelspel geworden. In het spel volg je Professor Layton en zijn hulpje Luke. Na aankomst in het dorp St. Mystere barst het verhaal los. Als een echte onderzoeker loop je het dorp door, onderzoek je alle elementen, van borden tot aan ramen, van deuren tot aan tonnen op zoek naar belangrijke details en vooral puzzels.

Het spel bestaat namelijk uit ruim 130 puzzels. Puzzels die je ooit van je opa kreeg. Puzzels met lucifers, draadjes, een uitweg zoeken in een doolhof, of logische rekenpuzzels. Puzzels met variatie en soms zelfs een flinke uitdaging. Daar stopt het niet bij. De sfeer en setting van de gehele game en de Engelse stemmen zorgen voor een ervaring die ongekend is.

Twee typische Layton puzzels

Twee typische Layton puzzels

Layton wil je spelen om de puzzels, om maar ook om de detective om de puzzels heen. Wat is er aan de hand in het dorp St. Mystere? Kan je de dorpbewoners helpen en daarmee het verhaal lospeuteren om uiteindelijk tot een conclusie te komen? Wie of wat is de Golden Apple?

Hoe sneller je en oplossing oplost hoe meer picorats je krijgt. Maak je een fout, dan daalt het aantal te winnen picorats. Picorats kun je inzetten om bijvoorbeeld hints te kopen. Naast picorats zijn er ook voorwerpen te winnen die je later in het spel kunt gebruiken.

Layton omgeving en puzzel

Layton omgeving en puzzel

Layton is inmiddels ontpopt als een echte franchise en is helaas door overdaad al aardig ingekakt. De eerste vijf delen zijn prima aan te raden. Op de Nintendo DS zijn vier delen van de game uitgekomen. Op de Nintendo 3DS zijn twee delen beschikbaar. Layton is zelfs te vinden op iOS platformen. Ook is er een film uitgekomen met Layton en Luke.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo DS ,met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?