Top 10 Nintendo DS: 08. Kirby: Canvas Curse / Kirby Power Paintbrush

  • Release: 2005
  • Developer: HAL
  • Gemiddelde prijs: 20 euro compleet
  • Type game: Platformer, Puzzel

kirby-ppb-boxartKirby Canvas Curse of Power Paintbrush zoals de titel in Europa heet, is een geheel ander soort Kirby game dan we tot dusver gewend waren. Dit is geen pure platformer, of golfgame, maar een game gefocust op de besturing. Je tekent namelijk zelf de paden waar Kirby zich over moet navigeren. Je bestuurt in deze game dus niet Kirby, maar je creëert een omgeving waarin Kirby kan navigeren. Daarnaast is het mogelijk om Kirby een zetje te geven zodat hij meer snelheid opbouwt.

Dit geheel zorgt ervoor dat je constant bezig bent om wegen te tekenen, objecten te ontwijken, of juist probeert te benaderen. Het geeft een gevoel van beheersing, maar ook van constante uitdaging om te zorgen dat je niet al je inkt opmaakt. Bij het tekenen van een route gebruik je namelijk inkt. Is deze op, dan zal je moeten wachten totdat deze weer is aangevuld. Dit gebeurt alleen als Kirby in de lucht is, of op een getekend pad.

kirby-ppb-2

Daarnaast kun je tegenstanders tijdelijk verdoven door ze aan te tikken met je stylus. Vervolgens moet je zorgen dat Kirby deze tegenstanders raakt om ze uit te schakelen of krachten over te nemen. Overgenomen krachten activeer je door Kirby aan te raken. Krachten verdwijnen weer als Kirby wordt geraakt of je zelf bewust de onderste hoek van het scherm aanraakt.

Elk level eindigt met zodra Kirby een regenboog deur heeft gevonden. Dankzij de diverse omgevingen blijf je constant geboeid en wordt er van er gaandeweg ook steeds meer van je verwacht om bepaalde puzzels te kunnen doorlopen. Zoals een goede Kirby game kom je aan het einde van een wereld een eindbaas tegen. Deze eindbaas bestaat veelal uit een mini-game.

kirby-ppb-1

Zodra je beter wordt in het spel, is het mogelijk om op plekken te komen die je voorheen niet kon benaderen. Veelal vind je op die plekken medals. Deze medals kun je vervolgens inruilen voor leuke extra’s zoals andere inktsoorten, muziek, soundeffects en andere karakters. Elk level heeft drie medals. Daarnaast is het ook mogelijk om medals te krijgen door eindbazen snel en goed te verslaan of een snelle tijd neer te zetten of efficiënt gebruik van inkt in Rainbow Mode.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo DS ,met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?