Top 10 Nintendo DS: 09. Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies

  • Release: 2010
  • Developer: Level-5
  • Gemiddelde prijs: 20 euro compleet
  • Type game: jRPG

dragon-questIX-boxartDe Dragon Quest serie is geen onbekende voor liefhebbers van klassieke verhalen. Dragon Quest staat veelal voor typische Japanse role playing games (jRPG) waarbij je een lang verhaal met diverse subverhalen moet doorlopen. Veelal ben je hier tientallen uren mee kwijt.

Dragon Quest IX is een iets meer vernieuwend dan de eerdere versies. Mocht je een wat meer klassiekere jRPG willen, dan raden we je Dragon Quest 4, 5 of deel 6 aan voor de Nintendo DS.

Dragon Quest IX gaat op in de multiplayer-gaming hype en biedt naast een klassiek verhaal ook de mogelijkheid om het verhaal met meerdere spelers te doorlopen. Het klassieke verhaal vereist grinden. Er wordt dus van je verwacht dat je velen gevechten aangaat om zodoende sterker te worden en hoofdstukken daadwerkelijk af te kunnen sluiten. Zoals een goede Dragon Quest game hoort te zijn volg je een uiterst miniem verhaal en tref je onderweg een groot aantal bijzondere karakters en subverhalen, zoals een ondode ridder die een koninkrijk teistert. Aan jou om hulp te bieden in dergelijke subquests.

dragon-quest-9-1

Turned based

Het gevechtssysteem van Dragon Quest lijkt kinderlijk eenvoudig, maar biedt daarentegen voldoende diepgang om geboeid te blijven. Sterker nog, er is vrijwel niets veranderd aan de oorspronkelijke opzet van Dragon Quest. Je kunt dus aanvallen, weglopen, voorwerpen gebruiken en magie inzetten. Dankzij de oplopende moeilijkheidsgraad van je tegenstanders zal je constant moeten upgraden om zodoende voldoende tegenstand te kunnen bieden. Al snel bemerk je dat bepaalde aanvallen of magie niet meer relevant zijn. Upgraden / levellen is het devies.

Samenstellen

In Dragon Quest 9 stel je vrijwel alles zelf samen. met wie je op reis gaat, welk uiterlijk, welke spullen je daarvoor meeneemt en welke jobs je teamleden hebben. Het is zelfs mogelijk om eigen voorwerpen te ontwikkelen door bestaande voorwerpen te combineren.

In deze game is zoveel te doen en dankzij die hoeveelheid zit er altijd iets tussen waar je plezier uit haalt.

Let op: vanaf mei 2014 is het WIFI netwerk van de Nintendo DS offline gehaald. Online mogelijkheden van dit spel zijn hierdoor niet meer bruikbaar.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo DS ,met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?