Top 10 Nintendo DS: 10. Advance Wars: Dual Strike

  • Release: 2005
  • Developer: Intelligent Systems
  • Gemiddelde prijs: 23 euro compleet
  • Type game: Strategie

advance-wars-DS-boxartDe Wars-serie is een oude bekende. Op de oude Nintendo 8-bit spelcomputers was de game al te vinden. Op de Game Boy Advance veranderde de naam naar Advance Wars, wat geen onlogische zet was, gezien de naam van het platform. Op de Nintendo DS werd de naam echter doorgezet. De Nintendo DS bood nieuwe, technische, mogelijkheden ten opzichte van de oude Game Boy Advance.

Advance Wars Dual Strike maakt dan ook optimaal gebruik van het platform. Beide schermen worden ingezet om de strijd zo compleet mogelijk weer te geven, tevens is het mogelijk om met twee spelers de strijd aan te gaan (via één Nintendo DS, of via draadloos signaal). De aard van de game zorgt ervoor dat touchscreen besturing ideaal werkt.

advance-wars-DS-1

In dit deel ga je wederom de strijd aan op een veredeld schaakbord en probeer je je vijand te verslaan. Je probeert je zetten zo tactisch mogelijk te doen en probeert zo om beurten de vijand tot overgave te dwingen.  In principe kan dit op twee manieren, namelijk:

  • Uitschakelen van alle units
  • Het in beslag nemen van het hoofdkantoor van de tegenstander

advance-wars-dual-strike-3

“Best Strategy Game for the DS”

Award IGN 2005.

Waar eerdere Advance Wars zich alleen focussen op grond, of zeeslagen, voegt Dual Strike ook luchtgevechten toe. Dankzij de 28 missies duurt het wel even voordat je door de Campaign modus bent. Na elke missie word je actie gewaardeerd, van waardeloos tot S-rank op basis van kracht, techniek en snelheid. De punten die je hiermee verdient kun je gebruiken om nieuwe CO’s, Warroom en missies.

Er is tevens een hard mode te unlocken.

Advance Wars: Days of Ruin

Er is ook een tweede deel beschikbaar op de Nintendo DS. Dit deel wordt over het algemeen minder gewaardeerd. Nintendo de gehele look van de game veranderd en een meer duistere look gegeven. Deze past, naar onze mening, niet zo goed bij de serie.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo DS ,met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?