Top 10 nintendo 3ds – Nummer 03: Zelda: A link between worlds

  • Release: 2014
  • Developer: Nintendo
  • Gemiddelde prijs: 22,50 euro compleet
  • Type game: Adventure

Nog een Zelda game in de top 10?

Zelda a link between worldsWaar Zelda OOT gezien kan worden als een zeer belangrijke en bepalende game in de evolutie van de franchise is Zelda: a Link Between Worlds een eye-opener op het gebied van fun en uitwerking.

Zelda a Link Between Worlds is deels een remake, deels een nieuwe game. De game is grotendeels gebaseerd op de Zelda game die uitgegeven is op de Super Nintendo (Zelda: a link to the past). Deze game staat, voor veel liefhebbers, bekend als één van de beste Zelda games en bevat twee werelden. Dit concept is tevens overgenomen in deze game. Sterker nog, bepaalde delen zijn letterlijk hetzelfde als het origineel. Dankzij enorm slimme toevoegingen en een hoge snelheid voelt deze game aan als de nieuwe standaard voor Zelda-games.

Huren van wapens

Rupees, het medium om betalingen mee te doen zijn in deze game eindelijk echt nuttig. Je kunt namelijk wapens huren! Direct al vanaf het begin. Da brengt een mooi stuk strategie. Welk wapen ga ik huren en waarom?

Gelukkig is er ook een optie voor de mensen die niet houden van deze onzekerheid. Je kunt de wapens ook kopen, uiteraard voor bizar veel rupees.

Zelda - link between worlds - Nintendo 3DS

Paper Zelda

Naast de gameplay die vergelijkbaar is met reeds eerder besproken Zelda, de constante hoge snelheid (60Hz) en het huren van wapens is er ook een extra gameplay eigenschap toegevoegd. Link kan namelijk zo plat worden als een dubbeltje. Die eigenschap brengt een geheel nieuw niveau binnen de puzzels. Zelfs fanatieke Zelda gamer zal verbijsterd zijn van de hoge kwaliteit en de verrassing in deze puzzels. Het schuiven van blokken is geen enkel probleem voor de veteraan, maar zodoende schuiven en tevens jezelf manoeuvreren tussen deze blokken om toegang te krijgen tot een schatkist is enorm bevredigend.

Zelda - link between worlds - Nintendo 3DS

Dergelijke puzzels en de hoge snelheid brengen een frisse wind voor het IP. Wat ons betreft is dit de blauwdruk die Nintendo de komende versies gaat volgen.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo 3DS ,met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?