Top 10 nintendo 3ds – Nummer 05: Shovel Knight

  • Release: 2014
  • Developer: Yacht Club Games
  • Gemiddelde prijs: 15 euro
  • Type game: Platformer

Shovel KnightShovel Knight is nieuw. Shovel Knight is een fris merk ontwikkeld door een klein bedrijfje en maakt geen gebruik van high-end graphics. Sterker nog, de gehele gedachte achter de game is juist het tegenovergestelde. Shovel Knight is namelijk een game die op de Nintendo Entertaintment System (NES) thuis hoort. Dit is een 8-bit systeem. Shovel Knight heeft bijzonder veel afgekeken van het spel Ducktales op de NES. Waar je in Ducktales gebruik maakte van een pogo-stick, doe je nu dezelfde handelingen, maar dan met een zwaard. Ook grafisch en op het gebied van geluid ontlopen beide games elkaar weinig.

Shovel Knight - Nintendo 3DS

Door deze retro-opzet heeft Shovel Knight een bepaalde charme. De game moet het -voor nieuwe spelers- dus niet hebben van de retro graphics, maar voornamelijk van de gameplay. Die gameplay is briljant, doch eenvoudig. Nergens voelt het aan alsof het spel oneerlijk is. Als Shovel Knight dien je in de game je grote vriend Shield Knight terug te vinden. Hiervoor moet je leden van “The Order of No Quarter” verslaan.

Shovel Knight - Nintendo 3DS

In deze order zitten acht leden, tevens ridders. Na het verslaan van deze bijzondere ridders dien je de Tower of Fate te beklimmen om je maat te redden. Gedurende het spel kun je ook andere activiteiten ondernemen en items verdienen / kopen. Je kunt hier denken aan het verdienen van soundtracks, maar ook het verbeteren van je magie. Via lastig te vinden verkopers is het mogelijk om je krachten verder uit te breiden. Zo is het mogelijk om handschoenen te vinden waarmee je bepaalde blokken kunt kapotslaan, maar ook tijdelijke onzichtbaarheid.

Een kruising tussen Zelda, Castlevania en Ducktales. Dat moet voldoende zijn om je over te halen deze game zo snel mogelijk aan te schaffen.

tip: inmiddels is Shovel Knight zo populair dat er tevens een fysieke release is en een amiibo beschikbaar is. Shovel Knight is daarnaast ook beschikbaar op PC, Xbox One, PS3, PS4, PSvita en WiiU.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo 3DS ,met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?