Top 10 nintendo 3ds – Nummer 06: Mariokart 7

  • Release: 2013
  • Developer: Grezzo
  • Gemiddelde prijs: 25 euro compleet
  • Type game: Racing

Mario Kart 7Elke console of handheld van Nintendo heeft een eigen versie van Mario Kart ontvangen. Tot dusver is elke versie ook een mooi product geworden. Mario Kart 7 voor de Nintendo 3DS is hierop geen uitzondering. Mario Kart 7 bevat 16 nieuwe tracks en 16 retro-tracks welke je kunt uitproberen in de klasse: 50cc, 100cc en uiteindelijk 150cc. Voor echte experts is er ook nog een mirror-mode waarbij je alle tracks in omgekeerde volgorde kunt spelen.

Mario Kart 7 onderscheidt zich hiernaast op twee fronten, namelijk:

  • Online componenten;
  • Gebruik van lucht en zee.

Mariokart 7: online componenten

Mario Kart 7 biedt net als Mario Kart DS de mogelijkheid om online de strijd aan te gaan. Mario Kart 7 gaat echter een stap verder en biedt de mogelijkheid om communities op te stellen met eigen regels en eigen power-ups.  Zelf gemaakte communities kun je delen met je vrienden of vreemden.

Mario Kart 7 - Nintendo 3DS

Het is tevens mogelijk om tegen een willekeurig persoon online te racen. Op basis van je virtuele score wordt je vervolgens gekoppeld aan een persoon van gelijk niveau. Dit zorgt ervoor dat je altijd kans hebt om te winnen en elke race dus bijzonder spannend is.

Mariokart 7: gebruik van lucht en zee

Een ander component waarin Mariokart 7 zich vernieuwt zijn de banen. Sommige banen bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van de lucht (via een zelf gekozen glider), of maken het mogelijk om onder water de race voort te zetten. Hierop zijn de physics ook aangepast. Onder water voelt wat meer stroperig en in de lucht zweven voelt erg vrij. Beiden kan in je voordeel gebruikt worden, maar kunnen ook nadelig uitwerken en daarmee een enorme vertraging veroorzaken ten opzichte van je directe tegenstanders.

Mario Kart 7 - Nintendo 3DS

Mariokart 7: nieuwe power-ups

Tenslotte lijkt het ook verplicht om in elke versie van Mario kart nieuwe power-ups toe te voegen, zo ook in Mario Kart 7. De volgende power-ups zijn toegevoegd:

  • Vuurbloem: de naam zegt het al, hiermee kun je vuurballen afvuren naar je tegenstanders
  • Wasbeer-staart: de 3DS breekt geheel door op het gebied van wasberen. In Mariokart 7 zorgt het ervoor dat je voorwerpen en karts kunt raken met je wasbeer-staart
  • Super-7: een enorme power-up waarmee je maar liefst zeven power-ups krijgt. Deze zeven power-ups cirkelen rondom je kart en degene die voor je kart staat kun je gebruiken.
Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo 3DS ,met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?