Top 10 nintendo 3ds – Nummer 07: Pokemon X / Y

  • Release: 2013
  • Developer: GameFreak
  • Gemiddelde prijs: 27,5 euro compleet
  • Type game: Role Playing

Pokemon X en Pokemon Y boxart

Pokémon is een fenomeen. De jacht naar de zakmonsters is al sinds 1998 een feit. Pokémon X en Pokémon Y zijn de eerste releases specifiek voor de Nintendo 3DS. Dat schept verwachtingen. Die verwachtingen worden gelukkig waargemaakt.

Zesde generatie Pokémon

Met de release startte Nintendo officieel de zesde generatie van Pokémon-spellen. Zoals een nieuwe generatie behoort te starten is er keuze uit twee versies, namelijk Pokémon X of Pokémon Y.

Elke generatie brengt tevens wat nieuws en een licht gewijzigde insteek. In het geval van Pokémon X en Pokémon Y is er een hoop veranderd. Eindelijk is de game totaal in 3D speelbaar. Daarmee zijn dus ook alle Pokémon geheel omgezet naar 3D modellen. Deze sprong in visuele kwaliteit doet de game goed en geeft het die extra frisse wind die de serie nodig had. In Pokémon X en Pokémon Y kun je honderden Pokémon vangen. Ook is er een nieuw type Pokémon toegevoegd, Fairy. Fairy Pokemon kunnen de dr Dit zorgt voor een extra tactische laag op een al vrij complexe game.

Het totaal aantal Pokémon is dankzij deze game opgelopen tot 718.

Mega evolutie

Naast de verbeterde graphics, nieuwe Pokémon en een nieuw type Pokémon bevat deze game ook de mega evolutie. Hiermee kunnen sommige volledige geëvolueerde Pokémon in een megaversie veranderen. Betere statistieken, nieuwe moves en zelfs nieuwe types ontstaan door het toepassen van een mega evolutie.

Een mega evolutie is dan ook iets wat je wilt bewerkstellingen. Hiervoor heb je voorwerpen nodig die je niet zomaar kunt vinden. Je zoektocht wordt uitgebreid. De betreffende Pokémon dient overigens het voorwerp vast te houden om zodoende een mega evolutie te bewerkstellingen. Het is dus tevens een tactische keuze. Houdt mijn Pokémon dit voorwerp vast, of gaat hij bijvoorbeeld voor de berries?

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo 3DS ,met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?