Top 10 nintendo 3ds – Nummer 08: Animal Crossing: New Leaf

  • Release: 2013
  • Developer: Nintendo EAD
  • Gemiddelde prijs: 25 euro compleet
  • Type game: Simulatie

Animal Crossing New LeafAnimal Crossing is een typische handheld game. De serie is ooit gestart op de gefaalde N64 DD spelcomputer (die nooit in het westen is uitgekomen) om vervolgens te floreren op de Nintendo DS. Wij bekroonden de Nintendo DS versie als beste Nintendo DS spel!

 

Animal Crossing new Leaf 3DS

De versie voor de Nintendo 3DS is een waardige opvolger van een briljant concept. Als inwoner van een dierendorp dien je hard werk te verzetten om je verblijf optimaal te maken en te houden. Het begint al meteen bij je onderdak, maar ook de lay-out van je dorp. Waar je gaat wonen en hoe je dorp eruit ziet mag je in deze versie zelf bepalen.  Het huisje zal je wel terug moeten betalen en dat doe je door diverse opdrachten uit te voeren. De variatie in het spel is enorm en de manier waarop de interactie plaatsvindt zorgt voor een band met jouw woonplaats. Dit is een plek waar je vaker wilt terug komen; een plek waar je voor wilt zorgen. Je bent er op feestjes van de diverse inwoners, je zorgt voor een goed gevulde museum en voor schone straten. In de winter bouw je een sneeuwpop en in zomer pluk je fruit. Tussendoor vis je wat en hou je relatie met bewoners op stand. Tevens zorg je goed voor je huisje en inrichting. Zo goed zelfs dat je huisje meer verdiepingen kent en een mooie, eigen inrichting.

In dit deel draag je de zware titel burgemeester. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor groei en werking van je dorpje. Die geweldige en broodnodige brug zal je dus ergens van moeten betalen. Maar je kunt ook invloed uitoefenen op bijvoorbeeld de openingstijden van de winkels in je dorp. Het stellen van regels is van groot belang. Doe je het goed, dan werkt iedereen samen om een geweldige leefomgeving te creëren. Omgevingen worden onderhouden, de sfeer is positief en de bewoners gedragen zich goed. Lijkt een bepaalde inwoner zich toch niet goed aan te passen? Dan stuur je hem of haar gewoon uit je dorp, want dat kan de burgemeester ook!

In deze game moet eigenlijk niets en misschien is dat wel het sterkste punt. Sta niet gek te kijken als je uiteindelijk honderden uren steekt in deze ‘simulatie’ van het leven.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo 3DS ,met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?