Top 10 nintendo 3ds – Nummer 09: Monster Hunter 3 Ultimate

  • Release: 2013
  • Developer: Capcom
  • Gemiddelde prijs: 20 euro compleet
  • Type game: Adventure

monster-hunter-3ds-boxartMonster Hunter is een serie die in het westen maar niet van de grond komt. En dat is bijzonder. In Japan weet de game makkelijk meerdere miljoenen keren te verkopen. De game is een zeer uitdagende game, waar samenwerking verwacht wordt. In Monster Hunter ga je namelijk op jacht naar de meest grote en meest waanzinnige monsters die je ooit hebt gezien.

De serie heeft het geprobeerd op diverse consoles, maar blijkt het best te werken op een handheld. Na het waanzinnige succes op de Playstation Portable is er een vernieuwde versie gemaakt voor de Nintendo 3DS.

Monster Hunter 3 Ultimate is geen klein spel. Het is een survivalgame van enorme proporties. De co-op mogelijkheden zijn ongekend (zij het lokaal) en zorgen er echt voor dat je samen een strijd levert en samen ook de overwinning viert. Een monster is namelijk niet zomaar verslagen. Alles draait om tactiek en je uitrusting. Hoe beter je uitrusting, hoe effectiever je te werk kan gaan. Je uitrusting groeit door middel van je jacht. Verslagen monsters laten materiaal achter, die je kunt gebruiken als upgrade, maar je kunt ook kruiden, vissen, insecten en andere materialen meenemen die je gedurende de jacht verzamelt.

Monster Hunter en de levensbalk

De monsters die je tegenkomt hebben geen levensbalk. Dat zorgt voor een speciale benadering. Je weet immers nooit wanneer hij of zij het loodje legt. Tevens hebben monster werkelijk dodelijke aanvallen. Met één slag of stoot kan het gevecht voorbij zijn. Het is dus belangrijk om monsters eerst goed te bestuderen, gedrag kenbaar te maken om vervolgens gebruik te maken van deze kennis.

Veel monsters zijn ontworpen om met vier spelers aan te pakken. Deze game kan je dus prima alleen spelen, maar is gemaakt om met meerdere spelers samen te werken. Heb je geen drie vrienden beschikbaar, dan krijg je een computer gestuurde vriend.

Let op: alle voortgang die je maakt in de 3DS versie kun je overzetten naar de WiiU versie om daar verder te spelen en vooral om online te spelen, want dat is alleen mogelijk op de WiiU.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo 3DS ,met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?