Top 10 nintendo 3ds – Nummer 02: Super Smash Bros. for Nintendo 3DS

  • Release: 2013
  • Developer: Grezzo
  • Gemiddelde prijs: 30 euro compleet
  • Type game: Party Fighter

Smash Bros for Nintendo 3DSSuper Smash Brothers is een console game waarin karakters van Nintendo het tegen elkaar opnemen. Sinds de Nintendo 64 versie is het IP bijzonder populair. De Nintendo GameCube versie bleek het hoogtepunt en wordt nog steeds dagelijks gespeeld door duizenden gamers.

Super Smash Brothers voor de Nintendo 3DS is daarmee de eerste draagbare versie. Een schok voor veel gamers, gevolgd door de vraag of dit wel een goede game kon worden. Gelukkig is dit wel het geval. Smash Bros voor de Nintendo 3DS speelt uitstekend en is een volwaardig deel in de serie.

Op grafisch vlak ligt deze game vlakbij de technische grenzen van de 3DS. Sterker nog, er worden zoveel resources gevraagd van de 3DS dat het niet mogelijk is om het home-menu eenvoudig te starten. De 3DS en dus de game moet daarvoor geheel afsluiten.

Super Smash Bros for Nintendo 3DS

Rooster van karakters

Het spel bevat een groot rooster aan bekende en minder bekende Nintendo karakters. Naast de bekende karakters zoals Browser, Mario, Wario , Kirby, Link etc. zijn er ook third-party karakters toegevoegd; karakters die niet van Nintendo zijn. Je kunt denken aan Sonic, maar ook Pac-man en zelfs Mega Man.

Super Smash Bros for Nintendo 3DS

Online

Nintendo staat niet bepaald bekend om haar online gaming. Smash voor de Nintendo 3DS laat echter zien dat ook op dit vlak Nintendo weet te leveren. Het opzetten van een lobby en het uitnodigen van vrienden is een peulenschil. Daarnaast heb je veel opties zoals het uitzetten van een tijdslimiet, welke items uit de lucht komen vallen etc.

Waarom niet de allerbeste 3DS game?

Het spel is geweldig, grafisch geweldig, de gameplay is goed, stages zijn interactiever dan ooit. Alle ingrediënten zijn er om Smash voor Nintendo 3DS de beste game ooit te bombarderen. Toch is er eigenlijk weinig veranderd ten opzichte van eerdere delen. Naast de vertaling naar een handheld is de progressie eigenlijk nihil. De serie is duidelijk één van de belangrijkste series van Nintendo, maar een beetje meer groei in het IP kan geen kwaad.

We doelen dan niet op nieuwe karakters, maar vooral op het gebied van gameplay en potentie. Nintendo heeft altijd gekozen om met maximaal vier spelers aan de slag te gaan, maar misschien is het ook een optie om dat aantal te verhogen, stages te vergroten, aanpasbaarheid van karakters etc.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo 3DS ,met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?