De Nintendo 3DS is de enige dedicated handheld -uit de achtste generatie- met succes. In eerste instantie leek dat succes echter uit te blijven. De handheld werd namelijk verkocht voor 250 euro en de eerste batch aan games waren niet bepaald indrukwekkend. Er waren te weinig games, geen online store en veel mensen vonden de handheld simpelweg te duur. Nintendo beloofde beterschap en nam drastische maatregelen. De prijs ging -vijf maanden na launch van de handheld- omlaag naar 169 euro en de beste teams van Nintendo zorgde voor echte must-have games. Tevens kwam Nintendo in juni dan alsnog met een online shop. Waar 2011 begon als een lastig jaar voor Nintendo zorgde het einde van dat jaar en 2012 ervoor dat Nintendo weer in de spotlights stond. Sindsdien is de Nintendo 3DS op stoom en dit artikel bewijst hoeveel toppers deze handheld heeft.

De Nintendo 3DS

top 10 Nintendo3ds

De Nintendo 3DS is een draagbare spelcomputer van Nintendo. Deze spelcomputer kan specifieke Nintendo 3DS kaarten afspelen, maar ook Nintendo DS (DS), Virtual Console en specifieke eShop games afspelen. De Nintendo 3DS maakt gebruik van standaard SD-cards voor opslag. Je kunt gebruik maken van SD-cards tot 128GB. Momenteel zijn er drie Nintendo 3DS consoles in omgang, namelijk:

  • Nintendo 3DS: uitgegeven in 2011, voorzien van 3D beeldscherm en een touchscreen.
  • Nintendo 3DS XL: uitgegeven in 2012 en voorzien van 98% meer beeldscherm en een verbeterde batterij.
  • Nintendo 2DS: een goedkopere versie van de 3DS zonder 3D beeldscherm en voorzien van een ander, meer massief ontwerp.

Nieuwe modellen

In 2015 bracht Nintendo wederom nieuwe ontwerpen op de Europese markt, namelijk:

  • New Nintendo 3DS: voorzien van een extra analoge stick, meer geheugen en dankzij eye-tracking is het 3D-effect nog overtuigender. Tevens is er de mogelijkheid om de handheld te personaliseren door middel van klikbare faceplates. De New Nintendo 3DS series krijgt ook exclusieve games die niet speelbaar zijn op een traditionele 3DS of 2DS handheld.
  • New Nintendo 3DS XL: een grotere versie van de New Nintendo 3DS. Deze console biedt niet de mogelijkheid om met faceplates te werken.

Het promoten van de Nintendo 3DS leek niet altijd even makkelijk. Hoe overtuig je de consument dat de 3DS een andere ervaring biedt dan elk andere vorm van entertainment?

Nintendo bedacht daarom de volgende slogan:

Take A Look Inside

Met bovenstaande slogan, een passende prijs en veel keuze op het gebied van hardware en games leek de 3DS niet te stoppen. Wij maken alvast de balans op met de top 10 Nintendo 3DS games tot dusver.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo 3DS ,met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?