Nummer 03: Valkyria Chronicles II

  • Release: 2010
  • Developer: SEGA
  • Gemiddelde prijs: circa 20 euro compleet
  • Type game: RPG

Valkyria Chronicles IIValkyria Chronicles was een onverwachts succes. Deze vrij onbekende RPG werd al vrij snel in de harten gesloten van de PlayStation 3 gamers. Onverwachts was dan ook de aankondiging van het vervolg voor de Playstation Portable. Er waren vooral vraagtekens bij het overzetten van de unieke grafische stijl naar het kleine scherm van de Playstation Portable.

Valkyria Chronicles II voor de PSP doet bepaalde zaken flink anders. Waar voorheen, in boekvorm het verhaal werd gedeeld, doet deel twee het weer op een meer traditionelere manier. Het verhaal start twee jaar na het originele deel (1937), waar een aantal studenten van de Gaul Royal Military Academy er op uittrekken om het Glliaanse Revolutionaire leger te verslaan en een burgeroorlog te eindigen.

De gevechten zijn in 3D weer gegeven en door middel van tactisch plaatsen van eenheden dien je het spel te beslechten. Je eenheden kun je, binnen een bepaald gebied, vrij laten rondlopen en zodoende op de juiste plek te plaatsen om de aanval gunstig uit te voeren.
De gebieden zijn, in vergelijking met haar voorganger, flink opgeknipt en tevens zijn je teams een stuk kleiner. Dit heeft uiteraard alles te maken met de kracht van de PSP.

Nieuw zijn de weersomstandigheden, welke je het flink lastig kan maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld mist. Deze kun je bijvoorbeeld bestrijden door mistlampen te monteren.

Tenslotte zijn er ook classes toegevoegd en is het daardoor mogelijk om een soldaat te voorzien van meerdere specialisaties / rollen. Je zult dus vaak je classes aanpassen om nieuwe vaardigheden in te zetten.

SEGA heeft gelukkig niet bezuinigd en veel energie gestoken in deze game. Dat merk je aan alles. Grafisch is de titel zeer indrukwekkend, de gameplay is flink uitgebreid, ondanks dat de voorloper op een flink krachtigere machine draait, de besturing voelt geweldig en natuurlijk aan en op de hoeveelheid content is zeker niet bezuinigd. Het verhaal is in kleinere brokken opgedeeld en zorgt ervoor dat dit een titel is die je betrekt, maar vooral prima speelbaar is op een handheld.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, PSP, PSVita ,met de tags , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?