Nummer 04: Tekken: Dark Resurrection

  • Release: 2006
  • Developer: Namco Bandai Games
  • Gemiddelde prijs: 10 euro compleet
  • Type game: Fighter

Tekken: Dark ResurrectionOp nummer vier vinden we de beste fighter op de PSP. Uit de stal van Namco kwam, naast Soul Calibur, ook Tekken: Dark Resurrection op de PSP. Wat Tekken zo een aantrekkelijke titel maakt, is onder andere de laadtijden. Deze game heeft minimale laadtijden en dat is in de wereld van de Playstation Portable niet altijd gemeengoed.

De volledige Tekken ervaring is uitstekend overgezet op de PSP. De actie wordt soepel op het scherm getoond en dankzij de lay-out van de PSP knoppen is de besturing totaal niet vreemd. De stick behoor je niet te gebruiken en is dan ook nutteloos, maar de d-pad eist enige inspanning. Ook dit went en na enkele uren weet je niet beter. Het voelt uitermate bevredigend om een combo te brengen, welke de helft van de energie van je tegenstander wegneemt.

Tekken is Tekken niet als er geen bizarre intro’s zijn en bijzondere cutscenes. De PSP versie heeft deze gelukkig ook, tevens voorzien van een optie om deze direct over te slaan. Daarmee blijft deze versie van Tekken natuurgetrouw, maar vooral draagbaar. Naast de Story mode is er een Time-Attack, Gold Rush (elke stoot of trap levert geld op), de klassieke mini-bowling game en de Survival modus.

Met vrijwel alle acties verdien je geld in Tekken Dark Resurrection. Dit geld kun je besteden om je karakters aan te passen, varierend van zonnebrillen tot andere accesoires. Je aangepaste karakter kun je vervolgens als Ghost uploaden zodat je deze kunt delen met de wereld.

Al met al weet Namco hiermee een zeer volledig pakket af te leveren, waarbij liefhebbers van de serie zich nimmer bekocht voelen en nieuwkomers genoeg weet te bieden om boeiend te zijn.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, PSP, PSVita ,met de tags , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?