Nummer 06: Final Fantasy Tactics: The war of the Lions

  • Release: 2007
  • Developer: Aquare-Enix
  • Gemiddelde prijs: 25 euro compleet
  • Type game: Strategie RPG

Final Fantasy TacticsDe eerste echte RPG treffen we aan op de zesde plek. Een game waar veel PSP eigenaren naar hadden uitgekeken. Hoewel de naam Final Fantasy is gebruikt, is deze game geen traditionele RPG. De ontwikkelaars van tactische games Orge Battle en Tactics Ogre kregen de vrije hand om Final Fantasy Tactics te creeren en zetten hiermee in 1997 de wereld op zijn kop.

De PSP heeft in 2007 een port mogen ontvangen van deze geweldige game.

Het spel draait om een persoon genaamd: Ramza Beoulve en zijn rol in de tijd van oorlog en chaos. Het spel begint met de ontvoering van prinses Olivia. Hiermee begint een enorm verhaal, bestaande uit leugens, machtstrijd en politiek geneuzel.

Daar waar het origineel mede bekend staat om haar waardeloze vertaling, is deze versie voorzien van een passende en grofweg geweldige vertaling. Tevens heeft men energie gestoken in de graphics van deze port. Deze maken optimaal gebruik van de kracht van de PSP en tonen de betrokken karakters in kraakheldere vorm. Daarnaast zijn er nieuwe cel-shaded animatie filmpjes toegevoegd welke de sfeer extra benadrukken. In een isometrisch veld worden veldslagen uitgevoerd, welke allen voorzien zijn van unieke settings.

Het spel beslaat enorme veldslagen, waarbij experiencepoints en JP kan worden verdiend. Deze maken je sterker en laten je spreuken en andere mogelijkheden gebruiken. Daarnaast bevat de game zogenaamde jobs, welke vrijgespeeld kunnen worden. Elke job heeft een unieke kenmerken en kan men inzetten om een strijd succesvol te laten eindigen.

Final Fantasy Tactics: War of the Lions is uitmuntende game en zal elke SRPG liefhebber een warm hart toedragen.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, PSP, PSVita ,met de tags , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?