Nummer 07: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

  • Release: 2009
  • Developer: Rockstar Leeds
  • Gemiddelde prijs: 15 euro compleet
  • Type game: Sandbox

Grand Theft auto Chinatown warsWie kent Grand Theft Auto niet? Sinds deel drie is de wereld bekend met de term sandbox en kijkt de massa uit naar elke nieuwe release in deze serie. Grand Theft Auto: Chinatowns Wars (GTA:CW) is oorspronkelijk een Nintendo DS game uit 2009. De Nintendo DS en PSP verschillen echter in hardware. De PSP heeft namelijk geen touchscreen, maar is in staat meer te verwerken en betere beelden op het scherm te tonen. Dat is in deze release te zien. De touch-screen minigames zijn nauwkeurig overgezet naar een knoppen-besturing en de graphics zijn flink opgepoetst.

De game kent een andere presentatie dan de eerder uitgegeven GTA games op de PSP. Het spelers sperspectief is beduidend anders. De camera hangt schuin boven de speler, waardoor een topdown sperspectief ontstaat. Hierdoor krijgt men een volledig overzicht, ondanks het kleine scherm. Om de graphics nog wat extra charme te geven is er gekozen om de oorspronkelijke cell-shaded look, van de Nintendo DS versie, te verwijderen en zodoende een meer authentieke sfeer neer te zetten.

De game bevat alle bekende ingredienten zoals het uitvoeren van opdrachten, stelen van auto’s en het gevecht aan gaan met de lokale politie.

In 2009 heft deze game diverse awards ontvangen, waaronder beste handheld game (Spike Videogame Awards). Toch wist de game niet de enorme verkopen te halen van haar grote broers. GTA CW is dan ook de laatste uitgave van GTA op een handheld.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, PSP, PSVita ,met de tags , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?