Nummer 08: Burnout Legends

  • Release: 2005
  • Developer: Criterion Games
  • Gemiddelde prijs: 8 euro compleet
  • Type game: Race

Burnout LegendsDe nummer acht in deze serie bewijst dat racegames prima kunnen werken op een handheld. Een van de eerste racers op de PSP blijkt één van de beste games voor de handheld. Grafisch verbluft de game en toont het de bizarre actie in gedetailleerde vorm.

Uiteraard koop je een Burnout voor de Crash modus. Deze mode laat je chaos veroorzaken in ruil voor medailles. Er zijn ruim 100 verschillende crash-scenarios, waarmee de chaos heerlijk in beeld wordt gebracht.

Daaarnaast kun je ouderwets racen, waarbij je boost kunt verdienen door je tegenstanders van de weg te drukken, de verkeerde kant van de weg te gebruiken en ander roekeloos weggedrag. Het inzetten van een turbo blaast je werkelijk weg en vereist een bijzondere focus om te overleven.

Je kunt je afvragen waar men op heeft bezuinigd. Hebben we te maken met een perfecte game? Criterion heeft duidelijk geen stuiver besteed aan het geluid van deze game. Deze is namelijk afgrijselijk (verschrikkelijk foute Rock). Het uitzetten van het geluid is dan ook aan te raden. Zonder het geluid is de game nog steeds intens.

De laadtijden veraden dat we te maken hebben met een eerste generatie game. Dit is een bekend fenomeen, wat helaas wat geduld eist. Heb je geduld en kan je een minuut wachten om aan de slag te gaan, dan is Burnout Legends werkelijk een parel.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, PSP, PSVita ,met de tags , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?