Nummer 09: LocoRoco

  • Release: 2006
  • Developer: SCE Japan Studio
  • Gemiddelde prijs: 10 euro compleet
  • Type game: Platformer

LocoRocoOp de negende plek vinden we wederom een platformer. Echter, deze keer is die term wat minder hard. LocoRoco kan namelijk ook heel goed als puzzelgame door het leven. Je speelt in deze game als LocoRoco, een lieve ronde blob, en hebt als doel om de wereld weer gelukkig te maken en daarbij te groeien. Het doorlopen van levels doe je door middel van eenvoudige besturing. Door middel van de bovenste L- en R-knoppen van de PSP te gebruiken, kun je LocoRoco naar links of naar rechts laten rollen (het scherm wordt 40 graden gekanteld en brengt LocoRoco aan het rollen). Beiden knoppen tegelijk indrukken resulteert in een klein, doch fijne sprong van LocoRoco. Dan is er, tenslotte, nog een knop toegewezen om LocoRoco op te delen in mini LocoRoco’s en zodoende wordt de mogelijkheid gecreerd om, onder andere, kleinere passages te kunnen doorlopen.

Al rollend eet je namelijk fruit en bloemen op, waardoor de omvang van LocoRoco toeneemt en bepaalde passages niet meer toegankelijk zijn. Hierbij komt dus nog wat denkwerk te pas, om het einde van een level te halen. De wereld an sich ademt happyness uit. Samen met het uistekende geluid, word je al snel opgenomen in de mierzoete wereld van LocoRoco. De wereld bestaat uit 40 levels en elk level heeft zo zijn eigen uitstraling. Uiteraard worden hier veel elementen herbruikt, maar toch blijft de wereld fris en fruitig aanvullen.

In elk level kun je 20 Loco’s verzamelen, roze beestjes en een paar Mui-mui’s; een blauw verschijnsel. De roze beestjes functioneren als valuta. Deze kun je spenderen in de minigames (zoals het aanschaffen van ‘meubels’ en verdere inrichting voor je Loco huis). Het verzamelen Mui-mui is waar de uitdaging ligt. Deze zijn namelijk verstopt in verborgen onderdelen en moeilijk te bereiken plekken. Daarmee is LocoRoco bij uitstek geschikt voor de gamers met een verzamelwoede.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, PSP, PSVita ,met de tags , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?