Nummer 01: God of War: Ghost of Sparta

  • Release: 2010
  • Developer: Ready at Dawn
  • Gemiddelde prijs: 15 euro compleet
  • Type game: Brawler

God of War: Ghost of SpartaGod of War is één van de showcase titels van de Sony stallen. Al sinds deel één weet Sony haar publiek te overtuigen van deze Griekse mythologische verhalen. Op de PSP zijn twee delen verschenen van de God Of War serie, waarvan Ghost of Sparta ons het meest kon boeien. De voorloper, God of War: Chains of Olympus is een geweldige game, maar de opvolger overtreft. Deze game heeft namelijk 25% meer gameplay en is voorzien van een verbeterd vechtsysteem, toont meer vijanden op het scherm en overdondert op grafisch vlak. Kortom, genoeg ingredienten voor een geweldige ervaring.

Finally, I am free

God of War: Ghost of Sparta speelt zich af na het originele deel. Onze held, Kratos, wordt nog steeds achtervolgd door visioenen rondom zijn sterfelijke jeugd en besluit om op pad te gaan om zijn natuurlijke moeder te vinden (Callisto). De tocht door Atlantis is een heftige, maar resulteert in de vondst van zijn moeder. Zij meldt dat zijn broer gevangen genomen is door de God of Death (Thanatos), maar nog steeds leeft. Kratos besluit zijn broer te redden, wat resulteert in een episch eindgevecht met Thanatos. Het verhaal heeft dus nogal een persoonlijk tintje en dat resulteert in een meer interessante God of War game.

GOW-sparta

Kratos maakt, in dit avontuur, gebruik van de Blades of Athena en de Arms of Sparta om de strijd aan te gaan. Beiden wapens voelen geweldig aan en geven de game de soepelheid die we gewend zijn. Dan is er nog de Thera’s Bane, waarmee je de Blades of Athana kan voorzien van vuur om zodoende nog meer geweld toe te plegen aan de tegenstanders van Kratos.

GOW-sparta3

Dankzij de update van het vechtsysteem is er velen malen meer mogelijk, zoals het neerslaan van de vijanden, alsmede het wegwerpen van deze vijanden, maar ook gevechten in de lucht. Uiteraard is deze game ook voorzien in Quick Time Events (QTE), waar de speler snel een knoppen-combinatie moet indrukken om de tegenstander te verzwakken of geheel uit te schakelen.

GOW-sparta2

Na het uitspelen van de game wordt de speler beloond met een aantal extra modi. Wij gaan niet verklappen wat deze inhouden, dat zul je zelf moeten ontdekken……

God of War: Ghost of Sparta is een dijk van een game en daarmee een terechte nummer één.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, PSP, PSVita ,met de tags , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?