Nummer 02: Shin Megami Tensei: Persona 3 Portable

  • Release: 2010
  • Developer: Atlus Co.
  • Gemiddelde prijs: 25 euro compleet
  • Type game: RPG

Shin Megami Tensei: Persona 3 PortableIn 2007 verscheen Persona 3 voor de PlayStation 2; een typische hardcore JRPG met een kleine, doch fanatieke, aanhang. Deze RPG, die zich afspeelde op een school, zorgde voor een explosie in de populairiteit van de serie. In 2010 verscheen de PSP overzetting van deze game, waarin je wederom een scholier speelt, welke op de Gekkoukan High School te Port Island zijn of haar leven vormt.

Als speler (je maakt zelf de keuze om een man, of vrouw te zijn), krijg je al vrij spoedig door dat je niet de enige persoon bent met speciale krachten. De Dark Hour voorziet in de verborgen periode tussen de dag van vandaag en van morgen. Uiteraard is de Dark Hour niet een plek waar je wilt zijn, want het wemelt van de Shadows.  Deze Shadows veranderen mensen langzaam in zombies (The Lost). Een actie die voorkomen moet worden. Als speler sluit je je aan bij Shuji Ikutsuki (de schoolleider) en de overige personen met speciale krachten. Tesamen vormen ze een front tegen deze Shadows.

Dan is er uiteraard ook nog de Social Link systeem, waarmee je relaties kunt opbouwen met vrienden en geliefden. Beginnend met het aanspreken tijdens de school-lunch, tot het afspreken buiten schooltijd. Er zijn meer dan 20 Social Links, waardoor elke schooljaar nieuwe spanningen brengt. De combinatie Social Links en de Dark Hour zorgt voor een vreemde, maar heerlijke dating sim / dungeon crawler.

De port heeft overigens uitstekend gebruik gemaakt van de tijd en elementen uit Persona 4 overgenomen om zodoende een frisse wind te laten waaien.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, PSP, PSVita ,met de tags , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?