Het online shoppen is allang niet meer vreemd. Waar in Nederland de focus vooral ligt op één product of dienst zijn er in China tal van enorme webshops actief die werkelijk alles aanbieden. Tevens verzenden zij wereldwijd en lijken de kosten vaak laag. Genoeg reden om eens verder kijken en de beste Chinese webshops in een -overzichtelijke- lijst weer te geven.

Onderstaande lijst bevat webshops waar we positieve ervaring mee hebben opgedaan. Let wel, niet elke shop heeft een even groot assortiment. Bepaalde gadgets of speciale producten kan je hierdoor niet in elke Chinese webshop vinden in onderstaande lijst.

Ook de doorlooptijd van product bestellen en product ontvangen varieert. Wel bieden alle onderstaande shops een goede service afdeling. Er wordt goed naar je geluisterd en je wordt goed geholpen als je product kapot of niet volledig aan is gekomen.

Soms is het even zoeken hoe je de producten toont in Euro’s, hoe je navigeert, of voelt de website sowieso niet echt handig aan. Dat is een groot nadeel van het bestellen uit buitenlandse webshops. Als je eenmaal deze drempel hebt gehad, dan zal je zien dat het kopen in buitenlandse shops net zo eenvoudig gaat als in Nederland en België. Dankzij het succes van de Chinese webshops in Nederland zie je ook steeds meer Chinese webshops met iDeal ondersteuning. Dat maakt het shoppen wel heel eenvoudig.

Toch is er nog een aantal andere dingen die erg belangrijk zijn om in de gaten te houden…..

Echtheid van producten

Zoals je snel zult merken liggen de prijzen in de Chinese webshops vrij laag. Soms zelfs zo laag dat je twijfels krijgt. In deze gevallen zijn je twijfels vaak gegrond. China staat namelijk ook bekend om haar hoeveelheid nep-producten. Vaak van mindere kwaliteit of slechtere werking. Vind je dus de nieuwste iPhone in een Chinese webshop voor 99 euro, dan heb je te maken met een niet echt product. Bekijk dus de shops goed en lees de gekoppelde reviews voordat je overstag gaat en duurdere producten importeert.

Let op: de kwaliteit van producten uit China blijft wisselend.

Wat mag je niet invoeren?

Niet alle producten, diensten etc. mag je zomaar online bestellen in invoeren. Sommige zijn logisch, zoals beschermde diersoorten, maar andere vereisen nog wat denkwerk.

Een korte lijst met de meest belangrijke producten die niet ingevoerd mogen worden:

 • nagemaakte artikelen
 • bedreigde dier- en plantensoorten
 • dierlijke producten en levensmiddelen
 • planten
 • bloemen
 • groenten
 • fruit
 • wapens en munitie
 • nepwapens
 • geneesmiddelen
 • verdovende middelen
 • kunst
 • antiek

Producten importeren en belasting

Douane-logo

Douane Nederland

De Nederlandse en Belgische overheid heffen graag overal belasting over. Ook op producten die je in het buitenland koopt en in Nederland gebruikt. Tot een waarde van 22 euro betaal je geen invoerrechten en btw en tot 150 euro betaal je bijvoorbeeld wel btw, maar geen invoerrechten. De douane geeft de volgende kosten op:

 • Inklaringskosten: de kosten die het post- of vervoerbedrijf maakt om het product aan te geven bij de douane
 • Afhandelingskosten: de kosten voor ander werk dat het post- of vervoerbedrijf voor je doet.
 • Belastingen: de belastingen die op een product zitten, zoals BTW, invoerrechten, accijns, etc.

Invoerrechten zijn lastig te berekenen. Dit gaat per productsoort / productgroep. Zo zijn de invoerrechten voor telefoontoestellen 0%, maar voor bepaalde schoenen 17%.

Ik snap er niks van

Gelukkig is de douane vrij toegankelijk. Ze hebben zelfs een assistent die je kan helpen bij diverse vragen.

Top tien Chinese webshops

Chinese webshop: BangGood

chinese webshops: banggood

BangGood biedt veel variatie, maar wel minder dan andere grotere spelers. Alsnog de keuze uit 30.000 producten. Wat BangGood vooral interessant maakt is de scherpe prijs en de vrij vlotte, gratis, verzending. Ook mooi dat je zelfs met iDeal kunt betalen.

Assortiment
Vooral elektronica en gadgets 
Verzendkosten
Verschilt per product. Veelal gratis verzenden 
Betaalmethoden
iDeal, Creditcard, Paypal, Western Union 

Chinese webshop: Deal Extreme

chinese webshops: deal extreme

Misschien wel de meest bekende Chinese webshop. Deal Extreme bestaat al bijzonder lang. Belangrijk om te weten dat DealExtreme vaak pas de producten bestelt zodra jij een bestelling plaatst. Hun voorraad is dus vrij klein. Met deze aanpak duurt het vaak veel langer voordat je je bestelling krijgt geleverd. Bijkomend voordeel is dat DealExtreme (DX) tevens een distributiecentrum heeft in Europa, met een beperkt aantal producten. Kies je uit deze producten, dan ontvang je je bestelling vaak binnen enkele dagen.

Ook mooi dat je zelfs met iDeal kunt betalen.

Assortiment
Vooral elektronica en gadgets, maar ook kleding, huis & tuin en verzorgingsproducten
Verzendkosten
Gratis indien je kiest voor standaard verzendmethode 
Betaalmethoden
iDeal, Creditcard, Paypal

Chinese webshop: Willgoo

chinese webshops: willgoo

We zouden geen Portable-Games zijn als we geen webshop toevoegen die de focus plaatst op retro consoles en handhelds. Willgoo is dan ook niet echt een Chinese webshop, maar we willen deze net iets te graag delen. Je kunt bij WillGoo denken aan de meest bijzondere Android spelcomputers, maar ook bijvoorbeeld bluetooth controllers, in stijl van de Nintendo SuperNintendo. Kortom, speciaal voor de retro gamers die net iets anders zoeken.

Assortiment
Gaming producten 
Verzendkosten
Gratis indien je kiest voor standaard verzendmethode 
Betaalmethoden
Creditcard, Paypal, Western Union

Chinese webshop: LightintheBox

chinese webshops: lightinthebox

Lightinthebox is een enorme speler en biedt een site vertaald in het Nederlands; wel zo handig. Het assortiment is bijzonder groot en de prijzen zijn veelal laag. Vooral qua kleding zit je bij Lightinthebox erg goed. Ook mooi dat je zelfs met iDeal kunt betalen.

Gezien portable-games.nl toch wel haar focus heeft op gadgets en elektronica, wijzen we graag naar de zustersite, miniinthebox. Deze site biedt dezelfde service, garantie en lage prijzen als Lightinthebox, maar verkoopt vooral elektronica.

Assortiment
Vooral kleding, maar elektronica, gadgets, huis & tuin alsmede verzorging 
Verzendkosten
Verschilt per product 
Betaalmethoden
iDeal, Creditcard, Paypal, Western Union

Chinese webshop: Focalprice

chinese webshops: focalprice

Focalprice richt zich op elektronica en gadgets. Naast grotere producten zoals smartphones heeft Focalprice ook zeer goedkope gadgets. Deze gadgets hebben ze handig geplaatst in een category: “Gadgets under $2”.

Assortiment
Vooral elektronica en gadgets, maar ook huis & tuin, sport en zelfs auto-onderdelen.
Verzendkosten
Gratis, zelfs bij de enorm goedkope gadgets 
Betaalmethoden
Creditcard, Paypal

Chinese webshop: DinoDirect

chinese webshops: dinodirect

Met een eigen categorie gaming val je al snel op bij ons. Als dan ook blijkt dat de prijzen degelijk zijn en de service voldoende, dan verdien je al snel een plekje. DinoDirect biedt belachelijk veel producten en heeft een site waar je makkelijk uren in kunt doorbrengen.

Assortiment
Vooral kleding, maar ook elektronica, huis & tuin, sport, beauty en zelfs spullen voor een trouwerij.
Verzendkosten
Verschilt per product, veelal gratis verzenden
Betaalmethoden
Creditcard, Paypal

Chinese webshop: Everbuying

chinese webshops: everbuying

Everbuying biedt producten aan tegen een scherpe prijs. Daar tegenover staat een wat langere wachttijd voordat het product in Nederland of België is. De snelheid is bijzonder onbetrouwbaar en varieert van twee weken tot drie maanden. Kun je wachten? Probeer dan Everbuying.

Assortiment
Vooral elektronica en gadgets, maar ook sport en beauty producten.
Verzendkosten
Gratis, indien je van de standaard verzendmethode gebruik maakt 
Betaalmethoden
Creditcard, Paypal

Chinese webshop: AliExpress

chinese webshops: aliexpress

AliExpress is misschien niet geheel onbekend. Dit is de Chinese tegenhanger van Amazon. AliExpress biedt een verkoopplek aan voor bedrijven en handelaren om direct aan particulieren en kleine bedrijfjes te verkopen. AliExpress heeft hiervoor een feedback systeem ingericht. Dit is erg handig, want je kunt snel zien of een verkoper betrouwbaar is of niet. Ook mooi dat je zelfs met iDeal kunt betalen.

Tenslotte heeft ALiExpress een uitgebreid beschermingsprogramma, waarmee je direct je geld terug krijgt indien het product niet is aangekomen en volledig of deel van je aankoopsom als het product niet voldoet aan de verwachtingen / beschrijvingen.

Assortiment
Kleding, telefoons, juwelen, computers, schoenen, huis & tuin, auto-onderdelen, meubels. Als het bestaat, dan heeft AliExpress het.
Verzendkosten
Afhankelijk van het product, maar veelal gratis 
Betaalmethoden
Creditcard, Paypal, iDeal

Chinese webshop: TinyDeal

chinese webshops: tinydeal

De webshop van TinyDeal is vrijwel geheel vertaald in het Nederlands. De webshop heeft naast een enorm aanbod van diverse producttypen en producten ook een zeer interessante manier van klantenkoppeling, namelijk bizarre winacties en kortingen.

TinyDeal heeft net als de Chinese webshop FocusPrice een mooie hoek in de site met goedkope producten. Tinydeal noemt de categorie: “Minder dan $4.99”.

Tenslotte heeft TinyDeal een mooi openbaar forum waarop je zelfs in je eigen taal vragen kunt stellen. Ook mooi dat je zelfs met iDeal kunt betalen.

Assortiment
Telefoons, Elektronica, Gadgets, maar ook sieraden, sport etc.
Verzendkosten
Afhankelijk van het product, maar veelal gratis 
Betaalmethoden
Creditcard, Paypal, iDeal

Chinese webshop: Coolicool

chinese webshops: coolicool

Coolicool heeft een distributiecentrum in Europa wat levering van producten wat versnelt. De webshop focust zich op elektronica en biedt daarin vrij goede prijzen. Echter, producten met bodemprijzen zul je niet snel aantreffen.

Ook is CooliCool overstag en biedt het een openbaar forum aan voor vragen en meldingen.

Assortiment
Elektronica & gadgets, maar ook sportartikelen en op afstand bestuurbare artikelen zoals drones.
Verzendkosten
Afhankelijk van het product, maar veelal gratis 
Betaalmethoden
Creditcard, Paypal

Overige shops

Probeer ook eens onderstaande webshops. Misschien vind je hier net wat je zoekt?

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Funny, Retro, Smartphone, Wearable ,met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?