RelatedPost

Temple runNa Angry Birds doet nu ook Temple Run mee met het clubje van 1 miljard. Volgens een uitgegeven persbericht is Temple Run ruim de 1 miljard downloads gepasseerd. Het bedrijf achter Temple Run is in 2008 opgericht door Keith Shepherd en zijn vrouw Natalia Luckyanova. Het doel was om leuke spelletjes te ontwikkelen. Volgens ons is dat uitstekend gelukt. Temple Run zelf stamt alweer uit 2011. De bedoeling van het spel is om niet gepakt te worden door een verschrikkelijk monster en te overleven in de Indiana Jones achtige omgeving van Temple Run. Alles draait om reactiesnelheid. Swipe omhoog om over die tak te springen, swipe omlaag om onder het vuur door te glijden, swipe naar links of rechts om de bocht om te gaan etc. Doe je dit goed, dan blijft het spel eindeloos uitdagingen op je afvuren. Wij zijn inmiddels de 40 km gepasseerd, hoe zit het bij jou?

In het spel kun je spelen met de volgende karakters:

  • Guy Dangerous, “een gewone gemiddelde ontdekkingsreiziger” (standaard ontdekkingsreiziger)
  • Scarlett Fox, een “sluwe” ontsnap artiest
  • Barry Bones, een stad agent “met een attitude”
  • Karma Lee, een ontdekkingsreiziger van het Verre Oosten
  • Montana Smith, de tweede grootste ontdekkingsreiziger ooit
  • Francisco Montoya, een conquistador
  • Zack Wonder, een rugby ster

Inmiddels is Temple Run an sich een franchise, met uitspattingen in de vorm van Temple Run: Brave, Temple Run: Oz en Temple Run 2. Men werkt nog steeds hard aan de franchise om al deze games up-to-date te houden.

Wat het bedrijf siert is de beschikbaarheid van de games. Zo is Temple Run beschikbaar op iOS en Android, maar ook op bijvoorbeeld op Windows Phone en Blackberry. Hiermee wordt vrijwel de gehele markt gedekt. Wat ons betreft een goed voorbeeld, waarvan we hopen dat veel bedrijven dit zullen volgen.

Wat Temple Run feitjes

  • Spelers hebben samen meer dan 216.000 jaar gespeeld.
  • Er zijn meer dan 32 miljard games gespeeld, daarin is er meer dan 50 biljoen meter afgelegd (dat is veel!).
  • China is de grootste markt met 36% van alle downloads.

Tenslotte is 60% van alle spelers vrouwelijk, wat steeds vaker voorkomt bij mobiele games.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Shorts, Smartphone ,met de tags , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?