RelatedPost

Nintendo Virtual Boy?

De Nintendo Virtual Boy was  geen doorslaand succes. Veel mensen kennen het stukje Nintendo harware niet eens. Het apparaat is dan ook niet in Europa uitgekomen en is slechts 770.000 keer verkocht in de beschikbare landen (VS en Japan). In 1996 trok Nintendo de stekker uit het apparaat. Het apparaat heeft daardoor ook maar weinig releases gekend.

Zoals elk stukje hardware heeft echter ook de Virtual Boy zijn aanhangers. Onder dit selectieve groepje bevinden zich ook uitstekende codeurs. De Capcom game Street Fighter II: Hype Fighting is namelijk nu ook beschikbaar voor de Virtual Boy.

De ROM is inmiddels beschikbaar gesteld, maar is niet afspeelbaar via emulatoren. De enige optie om deze game te spelen is het kopen van een Flash-cartridge waarop je het spel kunt plaatsen en vervolgens op je Virtual Boy kunt spelen. Een prijzige manier dus om te genieten van een geweldig spel.

Het spel voorziet in de mogelijkheid om uit vier bekende streetfihghters te kiezen en in vier omgevingen in semi-3D aan de slsg te gaan. Een ervaring die niet gemist mag worden.

VB-street-fighter-ii-virtual-boy-homebrew

Wil je het spel in actie zien?

Onze vriende van Retro Collect hebben een indrukwekkend filmpje geplaatst op YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=wh_0fsyTQzM

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Retro ,met de tags , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?