RelatedPost

Hardware leverancier At Games bracht afgelopen jaren veel diverse handheld spelcomputers op de markt. Veelal konden deze handhelds een bepaalde reeks SEGA games afspelen. Je kunt hier denken aan een SEGA Masterystem collectie, maar ook handhelds met een selectie SEGA Megadrive games.

Sega Mega Drive Arcade Ultimate Handheld - Mortal Kombat 2015 edition

Sega Mega Drive Arcade Ultimate Handheld – Mortal Kombat 2015 edition

In 2013 brachten ze de Sega Mega Drive Arcade Ultimate Handheld  op de markt. Deze handheld bevatte 20 tot 80 ingebouwde SEGA Megadrive games (afhankelijk van versie) en de mogelijkheid om zelf games toe te voegen via SD-card. Daarmee was het mogelijk om de gehele SEGA Megadrive library aan games bij je te dragen. Buiten wat problemen met het geluid om bleek deze handheld een gouden zet en direct populair bij SEGA liefhebbers. Het 3.2 inch beeldscherm (LCD) werkt uitstekend en is van voldoende kwaliteit om de details juist weer te geven. Ook de gebruikte knoppen werken naar behoren. Naast wat problemen met het geluid was het -helaas- onmogelijk om spellen op te slaan. Voor veel SEGA Megadrive games is dat geen enkel probleem, gezien zij veelal werken met wachtwoorden, maar games zoals Phantasy Star IV is vrijwel niet speelbaar zonder de mogelijkheid tot opslaan van spelgegevens.

De handheld uit 2013 is nog steeds een goede verkoper en veel gamers zoeken dan verwoed naar goede deals rondom deze handheld. At Games heeft aangegeven de handheld naar het volgende niveau te brengen en komen eindelijk met een nieuwe release, onder dezelfde naam.

De nieuwe versie heeft een andere kleurstelling (oorspronkelijk kon je deze handheld vinden in de kleurstelling blauw-zwart) om zodoende herkenbaar te zijn voor de consument. De nieuwe versie is namelijk wit met grijze accenten / knoppen.

Nieuwe features van de Sega Mega Drive Arcade Ultimate Handheld

Naast het bekende 3.2 inch beeldscherm, koptelefooningang, SD-card ingang, zes actieknoppen, vierpuntsdruktoets, menu, terug en powerknop, zijn de volgende features toegevoegd:

  • mogelijkheid om elke game op te slaan en te laden
  • 80 klassieke SEGA MegaDrive games ingebouwd
  • Ingebouwde oplaadbare batterij
  • oplaadbaar via USB-kabel (toegevoegd bij verpakking)
  • Ondersteuning voor zowel .BIN als .SMD bestanden

De nieuwe versie van de Sega Mega Drive Arcade Ultimate Handheld wordt verkocht voor circa 70 euro.

Sega Mega Drive Arcade Ultimate Handheld 2015 version

Sega Mega Drive Arcade Ultimate Handheld 2015 version

 

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Retro ,met de tags , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?