RelatedPost

De SEGA Game Gear is een handig verpakte SEGA Master System. Een enorm slimme uitvinding van SEGA om zodoende console games ook eenvoudig beschikbaar te stellen voor een handheld. Deze combinatie resulteerde in een bijzondere hoeveelheid games.

Mankementen en oplossingen

De SEGA Game Gear blijkt veel last te hebben van technische problemen. Deze ontstaan door veroudering van de hardware. Zo hebben vrijwel alle SEGA Game Gear geluid- en beeldproblemen. Beeldschermen van Game Gear spelcomputers zijn slecht zichtbaar en bevatten enorm veel motion blur.

Nu zijn er diverse oplossingen voor het verhelpen van deze problemen, maar geen bevatten moderne oplossingen zoals het toepassen van LEDs.

Een helder Game Gear scherm zonder motion blur

Game Gear leds

Game Gear leds

Momenteel wordt er hard gewerkt aan een moderne en definitieve LED-oplossing. Hierbij varieert men momenteel met een spanning van 34V en 5V, maar vooral de 34V verbruikt teveel energie.

De gedachte is om in de uiteindelijke versie vier LED-strips van drie LEDs te gebruiken. Inmiddels is men zover dat het uiteindelijke scherm werkt. Belangrijkste punt nu is om het energie-niveau omlaag te brengen en motion blur verder terug te brengen of zelfs te verwijderen.

Zodra bovenstaande uitdagingen zijn opgelost kan de bedenker gaan focussen op eventuele commerciële uitgave van zijn uitvinding. Laten we hopen dat het zover komt.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Retro, Shorts ,met de tags , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?