RelatedPost

SEGA was ooit een waardige speler in het console-landschap. Vooral de SEGA Megadrive gooide hoge ogen in het 16-bit tijdperk. Inmiddels levert SEGA voornamelijk software voor andere computers en smartphones. Klassiekers van SEGA raken verloren. Ook SEGA is zich hiervan bewust en brengt veel van deze klassiekers terug naar de Nintendo 3DS, voorzien van een extra 3D-laagje verf en een hoop liefde.

Wij geven je een overzicht van de aanwezige en aankomende 3D classics op de Nintendo 3DS. M2 is verantwoordelijk voor de overzettingen en hebben naast de 3D-optie ook een quick-save toegevoegd en de mogelijkheid om de Japanse of internationale versie van de betreffende game te spelen. M2 staat bekend als een uitstekende partij die overzettingen verzorgt van zeer hoge kwaliteit. Ook heeft men rekening gehouden met veranderde aspecten van het beeldscherm. Zo zijn we nu gewend om in breedbeeld (16:9) te spelen, maar de klassiekers van SEGA zijn allemaal ontwikkeld op een 4:3 verhouding. M2 heeft hier tevens een hoop energie in gestoken om zodoende de perfecte arcade game te kunnen presenteren.

Alle 3D classics van SEGA zijn voor 4,99 euro te koop in de e-shop van de Nintendo 3DS.

SEGA 3D Space Harrier

space-harrier-3d-classics

Een arcade klassieker uit 1985. In Space Harrier vlieg je door een 3D wereld waar je constant tegenstanders uit de lucht dient te knallen. Het spel bestaat uit 18 levels met elk een eindbaas. Tevens zijn er twee bonuslevels. Dankzij de oorspronkelijke 3D gedachte achter Space Harrier (zoals bijvoorbeeld beschikbaar op de SEGA MasterSystem met 3D bril) werkt deze titel uitstekend op de Nintendo 3DS. De game zit namelijk vol met 3D-objecten die naar de speler toe vliegen.

Om het spel aantrekkelijker te maken heeft M2 een groot aantal opties toegevoegd.

space-harrier-settingsspace-harrier-settings2

space-harrier2-3d-classics

SEGA 3D Super Hang-On

super-hang-on-3d-classics

Een racespel uit 1987, waarbij de doelstelling is om zo snel mogelijk bepaalde checkpoints te behalen (binnen de 30 tot 50 seconden reeks). Het gaat hier dus niet om een race om de eerste plek. Tegenstanders vertragen alleen en zijn in ruime mate aanwezig. Je speelt met de camera op een vaste positie achter de motor. Er zijn vier continenten aanwezig in de game en elke continent heeft haar eigen moeilijkheidsgraad. Zo is het racen in Afrika een stuk eenvoudiger dan in Europa.

De 3DS heeft een stapel opties toegevoegd waarmee je de game en de gameplay bijzonder kunt wijzigen. Zo kun je zelf instellen hoe lastig de overige motors op de weg zich gedragen, maar ook de besturing die je geheel kunt overzetten naar Gyro controls en je de 3DS, in geheel, dus inzet als stuur. Ook is er mogelijk om te sturen via het touchscreen, maar wij weten zelf eigenlijk niet waarom je dit zou willen.

Tenslotte is het mogelijk om het scerm aan te passen om zodoende een arcade-kabinet gevoel te geven.

SEGA 3D Altered Beast

altered-beast-3d-classics

Altered Beast is een actie-game uit 1988 en speelt zich af in het eeuwenoude Griekenland. In het spel speel je als Zeus en heb je als doel je dochter Athene te redden. Zeus kan in een beest veranderen en aansterken door het oppakken van magische bollen. Na een aantal bollen is Zeus volledig veranderd in een beest. Afhankelijk van het level waarin Zeus speelt kun je veranderen in een draak, wolf, tijger of zelfs een gouden wolf. Het spel bestaat uit vijf levels.

Dankzij de savestate is de moeilijkheidsgraad geheel verdwenen. Wij konden deze game uitspelen in 20 minuten. M2 heeft vervolgens nog de optie toegevoegd om het beest waarin Zeus kan veranderen random te laten zijn, maar dit biedt niet veel meer replaywaarde.

SEGA 3D Sonic the Hedgehog

sonic-3d-classicsDe SEGA Megadrive klassieker en de formele tegenhanger van Mario. Deze 16-bit platformer behoeft geen uitleg. Blast processing is dus blijkbaar ook mogelijk op de Nintendo 3DS. De blauwe egel draait minimaal even soepel als op de SEGA Megadrive.

De port is uitstekend uitgevoerd en geeft zelfs de keuze tussen minimale verschillen zoals SEGA Megadrive 1 of SEGA Megadrive 2 geluiden (meer bass). Ook kun je kiezen uit het type scherm, van een oude, bolle, doffe kleuren televisie, tot een haarscherpe presentatie.

Ook is er een stage select toegevoegd zodat je direct aan de gang kunt in je favoriete stages.

Tenslotte is het mogelijk om de spindash te activeren. Deze move was nooit beschikbaar in het eerste deel, maar is nu als optie toegevoegd.

SEGA 3D Sonic The Hedgehog 2

sonic2-3d-classics

De opvolger van de snelste platformgame, met een blauwe egel, ooit. Deze game biedt de eerste kennismaking met Tails en daarmee ook twee speler gaming. Ook op de 3DS is dit mogelijk, maar dan moet je wel allebei een kopie hebben van Sonic 2 3D. Via een draadloos systeem is het vervolgens mogelijk om met Sonic en Tails tegelijk aan de gang te gaan. Sonic 2 zorgde er ooit voor dat de SEGA megadrive een de best verkopende 16-bit spelcomputer ter wereld was. Sonic 2 is tevens de best verkochte SEGA game allertijden, met ruim 6 miljoen verkochte eenheden. Met recht een klassieker.

Op de 3DS wordt Sonic 2 voorzien van extra modus zoals “Ring keep” waarbij je begint met 10 ringen en elke keer als je geraakt wordt verlies je de helft van het aantal ringen dat je bezit.

SEGA 3D Ecco the Dolphin

ecco-3d-classics

Een dolfijnensimulator uit 1992. Ecco redt dolfijnen uit een zwembad en lost daarbij diverse puzzels op. Ecco is een echte dolfijn en kan zwemmen, springen, vissen eten, lucht happen en sonar gebruiken om zijn vrienden te zoeken. Een bijzondere game…

M2 heeft voor de 3DS versie een Super Dolphin mode toegevoegd waarbij de moeilijkheidsgraad van de game een stuk afneemt. Ecco is zodoende onverslaanbaar en de noodzaak tot het happen van lucht is ook niet meer aanwezig. Dankzij deze modus is het een stuk relaxter vertoeven in de wereld van Ecco.

SEGA 3D Galaxy Force II

galaxy-force2-3d-classicsEen arcade-game uit 1988. Galaxy Force II is eigenlijk een kopie van het eerste deel met twee extra levels. Deze shooter bestaat uit zes verschillende en kleurrijke levels waarbij het hoofddoel blijft alle aliens af te knallen. Een bijzonder gegeven is dat je energie verliest als je schiet. Dit zorgt voor een tactisch component. Is je energie op, dan is het game over.

Galaxy Force II was een grafisch veeleisende game in de arcades en de 3DS versie is de eerste port die deze grafische explosie perfect weet over te brengen. Andere SEGA games zoals After Burner en Space Harrier zijn bijzondere ervaringen, maar met Galaxy Force val je van de ene verbazing in de andere. Dit is de Daytona onder de shooters.

SEGA 3D Shinobi III: Return of the Ninja master

shinobi3-3d-classics

Shinobi 3 wordt over het algemeen gezien als de beste Ninja game op de SEGA Megadrive. Uiteraard speelt ook in dit deel Neo Zeed weer een grote rol. Het spel bestaat uit zeven rondes waarin je werkelijk alle ninja skills moet tonen (shurikens, magie, het echte vuistenwerk etc.). Een prima actiegame die  ook nu nog indrukwekkend is. De Nintendo 3DS versie heeft weinig extra’s ontvangen ten opzichte va het origineel. Uiteraard is de state save een feature die zeer welkom is, maar er is geen sprake van extra modi of andere extra’s.

SEGA 3D Streets of Rage

streets-of-rage-3d-classics

Straatvechter van niveau. Streets of Rage legde de basis voor het magische deel twee. Deze sidescrolling beat ’em up laat je kiezen uit één van de drie karakters (Axel, Adam of Blaze) om vervolgens de straten op te schonen en Mr. X te verslaan. Het spel beslaat acht uiteenlopende levels n biedt vergelijkbare gameplay als Double Dragon.

Ook op de 3DS kun je in co-op modus aan de gang. Hierbij is het vereist dat beide spelers in het bezit zijn van de game.

SEGA 3D Streets of Rage II

streets-of-rage-2-3dMet misschien wel de beste soundtrack ooit is Streets of Rage II geen onbekende. De muzikant/DJ achter deze titel geeft nog steeds wekelijks optredens met muziek uit deze game. Daarnaast is de gameplay een stuk verbeterd. Naast Axel en Blaze, kun je nu ook spelen met Max en Skate. Kunnen ze deze keer definitief afrekenen met Mr. X?

Deze game is een no-brainer en behoort in je bezit te zijn. Niet voor niets zien we deze game constant terug komen in de beste games ooit lijstjes.

Voor de Nintendo 3DS is speciaal een nieuwe modus ontwikkeld, namelijk: “Quartet”, waarbij je de volgorde van spelers bepaalt (bijvoorbeeld eerst Axel, gevolgd door Skate, Max en Blaze.) Vervolgens start je gewoon het spel. Telkens als een karakter sterft wordt deze vervangen door je volgende karakter. Skate volgt hierbij dus Axel op. Zijn je karakters op, dan verlies je een leven. Je kunt in deze modus maximaal vier levens verzamelen.

SEGA 3D After Burner II

afterburner-3d-classics

Arcade vliegspel uit 1987 waarin je in een F-14 tomcat vliegt om vijanden uit de lucht te knallen en raketten te ontwijken. Dit gaat 21 waves zo door. De 3DS versie heeft touchscreen besturing ontvangen en gebruikt het tweede scherm identiek als de daadwerkelijke arcade machine.

Heb je de 21 waves doorlopen? Dan kun je aan de slag met de toegevoegde Special Mode. Dit lijkt een mix van de oorspronkelijke After Burner en de Climax versie, voornamelijk door de toevoeging om de tijd te vertragen. Wederom een titel waarbij je merkt dat M2 met respect is omgegaan met het IP.

SEGA 3D Fantasy Zone

fantasy-zone1-3d-clasics

Fantasy Zone is een bijzonder shooter die zijn oorsprong vindt op de 8-bit spelcomputer van SEGA (de MasterSystem). Dankzij de kleurige graphics komt het 3D van deze titel goed uit. Bepaalde levels hebben maar liefst vijf lagen 3D. Tevens is er een stage select optie toegevoegd zodat je altijd verder kunt in de stage die je als laatste hebt verslagen. Dit is een hele verbetering ten opzichte van het origineel.

Een erg coole toevoeging is de mogelijkheid om Up-Upa te spelen. Dit karakter speel je vrij zodra je het spel hebt uitgespeeld.

SEGA 3D Fantasy Zone II

fantasy-zone2-3d-classics

Fantasy Zone II is van de grond af opnieuw gemaakt voor de Nintendo 3DS.  De game is voorzien van unlockables, extra modi en uiteraard stereoscopisch 3D. M2 gebruikte hiervoor de oudere PS2 release uit 2007 als basis in tegenstelling tot het origineel op de SEGA MasterSystem. Gevolg hiervan is dat beeld en geluid een stuk beter uit de verf komen dan in het origineel. Deze side-scrolling shooter met heerlijke kleurtjes doet voor de rest weinig fout en is een heerlijke titel geworden.

SEGA 3D Out Run

outrun-3d-classics

Mogelijk de beste racegame van SEGA ooit. Of is die eer weggelegd voor Daytona? Of SEGA Rally? Hoe dan ook, Out Run is een klassieker.

3D OutRun is een port van de arcade game met een hoop extra’s. Wat dacht je van twee extra soundtracks, kleurkeuze qua auto en de mogelijkheid om je auto te tunen?

SEGA 3D Thunder Blade

thunderblade-3d-classics

Met 60 fps is dit een snelle en hectische shooter. M2 heeft dan ook bijzonder veel moeite gestoken in de port naar de 3DS. Voor de omzetting naar wide-screen moesten bepaalde assets opnieuw gemaakt worden. Je kunt denken aan het verlengen van bruggen en dergelijke. Hiermee is er meer zichtbaar in het scherm zonder dat het afbreuk doet aan de game zelf.

Special Mode is de opgevoerde internationale release. Vijanden zijn nog beter geplaatst en de game is nog meer afgestemd. De originele makers noemen deze modus dan ook de ultieme Thunder Blade.

Tenslotte is ook nog de soundtrack aangepast. Deze klinkt een stuk meer helder en fijner dan de originele tracks. Toch blijft de game waanzinnig moeilijk en het is maar de vraag of je in deze tijd nog zoveel geduld kunt opbrengen om deze game uit te spelen (zelfs met quick save).

SEGA 3D Gunstar heroes

gunstar-heroes-3d-classics

Deze Treasure game liet zien dat de SEGA Megadrive de concurrentie met de Super Nintendo van Nintendo makkelijk aan kon. Rotaties, scaling, diverse lagen achtergronden, enorme eindbazen en diverse andere effecten zorgde ervoor dat deze game een voorbeeld werd voor veel programmeurs. Daarnaast is Gunstar Heroes gewoon een enorm leuke shooter / platformer, met de nodige uitdaging.

Om het spel wat makkelijker te maken heeft M2 de optie toegevoegd om direct te kunnen starten met alle wapens. Tenslotte heeft M2 ook hier een twee spelers-optie aan toegevoegd en ook hier geldt dat beide spelers het spel in bezit moeten hebben.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo 3DS, Retro ,met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?