RelatedPost

Rythm tengoku

Rythm tengoku boxart

Mooie titel, mensen van Portable-games, zou je kunnen denken. De naamgeving doet vermoeden dat deze game niet verkrijgbaar is in het westen. Die vermoedens zijn juist. Rhythm Tengoku is in Japan blijven hangen. De opvolger: Rhythm paradise is wel in Europa uitgekomen en wel op de Nintendo DS. In dit artikel gaan we je uitleggen dat het achterblijven van Rhythm Tengoku een misdaad is.

UI pellen

Een ui pellen op een aanstekelijk ritme, logisch!

Rhythm Tengoku is namelijk één van de laatste Nintendo Game Boy Advance (GBA) games uitgegeven door Nintendo. Een ritme-spel ontwikkeld door de makers van Wario-ware en dat is te zien. Waar Wario-ware bekend staat om haar snelle actie en waanzinnige levels, is Rythem Tengoku een combinatie van uiterst vreemd vertoon, gebaseerd op een ritme. Het aanhouden van een ritme is de basis van deze game. Klinkt simpel toch?

Had ik al verteld over Rythm Tengoku in de arcades? Nee, mooi, daar ga ik dan ook niets meer over vertellen. Er bestaat een Japanse arcade versie (door SEGA) en daar houden we het bij.

Terug naar de zogenaamde simpelheid die Rythm Tengoku zou moeten bieden. De aankleding lijkt misschien simpel, maar de gameplay is dit niet. De single player start verrassend eenvoudig en zonder enige kennis van de Japanse taal zal je vrij snel vorderen in de game. Echter, na enkele levels spelen zullen zich nieuwe levels en combi-levels gaan aandoen en dan begint het beduidend moeilijker te worden. Waar men eerst eenvoudig een knop indrukte op een vast moment,  verwacht men -verderop in het spel- een goed luisterend oor en ritmisch inzicht. Klinkt als muziek in de oren voor muzikanten, maar ik kan je vertellen dat vrijwel iedereen hier plezier aan kan beleven.

Soldaten drillen

Soldaten drillen

Dit spel speel je met een lach op je gezicht. Doe je een onjuiste combinatie, dan vergeeft de game je dit niet. Je hebt echter direct door dat het aan jou ligt. Onjuiste knop, te traag, buiten het ritme om. Je voelt direct dat de fout bij jou ligt. Daarmee is direct duidelijk dat de besturing perfect is. Geen nare gevoelens, of oneerlijke situaties. Deze game eist je aandacht, geef je die niet, dan zal je ook niet slagen.

 

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Gameboy Advance ,met de tags , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?