RelatedPost

Revo is geen onbekende speler meer. De Chinese partij heeft namelijk uitstekende Game Boy Advance clones ontwikkeld, zoals de Revo K101 en de Revo K101 plus. In 2014 is men aan het denken geslagen en heeft men gepoogd een Nintendo DS variant te ontwikkelen, de K2DS. Revo gebruikt hiervoor reverse engeneering. Dit betekent dat de partij zelf uitvindt hoe de hardware zich gedraagt en ze deze vervolgens zo goed mogelijk namaken. In eerste instantie wilde het team een Nintendo DS met een slider presenteren. Het concept doet dan ook denken aan een Playstation PSP Go!. Blijkbaar besloot men al snel dat dit te fragiel is om op de markt te brengen. Dit concept is dan ook nooit verder gekomen dan de tekentafel.

Vervolgens wilde het Revo-team de DS en de GBA koppelen, dit resulteerde in een bijzonder stukje hardware, wat gedraaid kon worden om vervolgens GBA games af te kunnen spelen.

Eerste opzet Nintendo Ds en Game Boy Advance handheld door team Revo.

Eerste opzet Nintendo Ds en Game Boy Advance handheld door team Revo.

DS concept

DS concept

Bovenstaande aanpak leek niet succesvol. Mogelijk ook omdat het spelen van GBA games wellicht niet ideaal is op een dergelijke hardware. Dan doelen we vooral op gebruikersgemak. Qua ervaring weten we namelijk zeker dat Revo een perfecte GBA-emulatie kan verzorgen.

Nintendo 2DS, nee…. K2DS?

Een nieuwere revisie laat duidelijk zien dat men inspiratie heeft gehaald uit de Nintendo 2DS. Deze versie zien wij eigenlijk wel zitten. We hopen dan ook dat Revo verder gaat met de ontwikkeling van de K2DS en deze handheld uiteindelijk te koop aanbiedt voor een schappelijke prijs. Voor zover duidelijk staat dit project tijdelijk in de koelkast door gebrek aan geld.

revo-k2ds

Moederbord K2DS

Onderstaande video toont het volledig functionerende moederbord.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Gameboy Advance, Nintendo DS ,met de tags , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?