RelatedPost

Al tijden is het mogelijk om Nintendo games te spelen op apparatuur die niet van Nintendo is. Door middel van emulators is het mogelijk om je computer of laptop te laten denken dat je op een Nintendo speelt. Een emulator installeer je eenvoudig op je computer of laptop.

Een van de meest bekende Nintendo DS emulators op dit vlak is de desmume-emulator. Onlangs heeft er een zogenaamde fork plaatsgevonden en is er een HD versie ontwikkeld van deze emulator. Dit resulteert in bijzonder mooie games. Standaard is er een 32-bit variant beschikbaar, maar inmiddels is er ook een 64-bit variant beschikbaar.

DeSmuME schaalt de resolutie automatisch naar een veel prettiger niveau, namelijk: 1024×768 pixels. Dit is een flinke ophoging, gezien de Nintendo DS het normaliter doet met 256 × 192 pixels. Bijzonder gevolg is dat veel details een stuk beter uit de verf komen.

Hoewel een emulator zoals DeSmuME, an sich, gewoon legaal is, is het afspelen van commerciële ROMS op een emulator niet legaal. Toch wilden we jullie onderstaande plaatjes niet ontnemen. Zelfs de Nintendo DS kan er schitterend uitzien in High Definition.

DeSmuME: Nintendo DS in HD!

Zelda: Spirit Tracks

Zelda-Spirit-Tracks

Golden Sun: Dark Dawn

Goldensun-Dark-Dawn

Juiced 2

Juiced2

Dragon Quest IX

Dragonquest9

Pokemon Black

Pokemon-black2 Pokemon-black

Okamiden

Okamiden

Osu! Tatakae! Ouendan

Elitebeatagents

Metroid Prime Hunters

Metroid-Prime-Hunters

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Nintendo DS ,met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?