RelatedPost

De Nintendo 2DS is de derde versie van de Nintendo 3DS. An sich al een vreemde zin, maar concreet is de Nintendo 2DS een Nintendo 3DS zonder de mogelijkheid om diepte beelden (3D) weer te geven. In idt artikel lopen we de Nintendo 3DS na en kijken we naar de Nintendo 2DS.

De Nintendo 3DS

De Nintendo 3DS-familie typeert zich door het gebruik van twee schermen, waarvan de onderste een resistief touchscreen is. Het bovenste scherm is groter dan het onderste scherm en toont veelal de belangrijkste informatie. De originele Nintendo 3DS en de Nintendo 3DS XL typeert zich door het tonen van 3D-effecten (autostereoscopisch) zonder het gebruik van een bijpassende 3D-bril. Met een resolutie van 800×240 pixels, 128MB geheugen en twee processoren is de 3DS een enorme upgrade ten opzichte van de Nintendo DS. Het 3D-effect wordt gecreerd door de plaatsing van vijf schermen in de bovenste laag van de Nintendo 3DS.

De Nintendo 3DS en de Nintendo 3DS XL naast elkaar.

De Nintendo 3DS en de Nintendo 3DS XL naast elkaar.

In 2011 kwam de Nintendo 3DS in de winkels te liggen en het 3D-effect was verrassend, maar de kijkhoek werd al spoedig getypeert als te klein. Tevens ontstonden er diverse discussies over het 3D-effect in combinatie met de gezondheid. Op de verpakking van de Nintendo 3DS staat dan ook nadrukkelijk vermeld dat het apparaat geschikt is voor zeven jaar en ouder.

De Nintendo 3DS XL is een grotere 3DS, met gelijke functionaliteit. De schermen van de 3DS XL zijn 90% groter dan die van de oorspronkelijke 3DS. Dankzij de toename van omvang is ook een verbeterde / grotere batterij aanwezig. Waar de oorspronkelijke 3DS maximaal vijf uur mee gaat, kan de 3DS XL zes en een half uur mee.

De Nintendo 2DS

De Nintendo 2DS

De Nintendo 2DS

De Nintendo 2DS is een volledig functionerende Nintendo 3DS, maar dan zonder stereoscopisch 3D beeld. tevens ontbreken de stereo-speakers en is de handheld niet inklapbaar. Doordat de handheld geen stereoscopisch 3D-beeld toont is de handheld geschikt voor alle leeftijden. Daarnaast kan de handheld goedkoper aangeboden worden, gezien het 3D-scherm de grootste kostenpost van de originele en XL 3DS is.

 Leuk feitje: de 2DS bevat eigenlijk één groot touchscreen. Het bovenste gedeelte van dit touchscreen wordt overlegd met plastic zodat deze niet benaderbaar is en een scheidingslijn, wederom door middel van plastic geeft de indruk dat we met twee schermen te maken hebben.

De Nintendo 2DS is een handheld met de nadruk op kostenreductie. Als je de verschillende 3DS consoles naast elkaar

De Nintendo 2DS is in twee kleuren verkrijgbaar

De Nintendo 2DS is in twee kleuren verkrijgbaar

plaatst, dan bemerk je geen enkele technologische verbetering en er zelfs een belangrijk onderdeel van de 3DS is weggehaald om zodoende de doelgroep van de handheld te vergoten. Het is dan ook niet vreemd dat de 2DS een lager prijskaartje krijgt dan haar twee oudere broertjes. Het is duidelijk dat Nintendo haar markt-positie wilt verbeteren en tevens een ijzeren grip wilt krijgen op de doelgroep die tot dusver amper benaderd kon worden met de Nintendo 3DS en de Nintendo 3DS XL. Het is dankzij het ontbreken van 3D nu mogelijk om ook de jongeren onder de zeven jaar te benaderen. Deze doelgroep is een bijzonder grote groep waar Nintendo in het verleden ook veel Nintendo DS en Game  Boy consoles aan sleet.

nintendo-2ds-box

De Nintendo 2DS is vanaf 12 oktober 2013 verkrijgbaar voor 129 euro.

 

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Nintendo 3DS ,met de tags , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?