Het online kopen van spullen van particulieren wordt steeds moeilijker. Op marktplaats.nl stikt het van handelaren en online webshops die hun spullen aanbieden. Het is daardoor bijzonder lastig om die ene oma te vinden die de complete Game Boy collectie van haar kleinzoon aanbiedt voor slechts 5 euro.

Kortom, het echt vinden van schatten wordt te moeilijk gemaakt door alle handelaren. Gelukkig zijn er meer mensen die dit hebben ondervonden. Een daarvan is Bob. Bob heeft een mooie plugin ontwikkeld waarmee het zoeken naar spullen een stuk leuker wordt.

Op portable-games willen we regelmatig plugins en hulpmiddelen bespreken die ervoor moeten zorgen dat je veel meer kunt genieten van je hobby. Op jacht gaan naar de beste prijs voor die ene game of spelcomputer hoort daar natuurlijk ook bij.

Anti-spam plugin: marktplaats filters

spam-filtering-marktplaatsBob van Ham is de schrijver van de Marktplaats Anti-Spam-module. Momenteel is deze plugin alleen beschikbaar voor Mozilla Firefox, maar een versie voor Google Chrome is tevens in de maak.

Na installatie kun je de anti-spam plugin eenvoudig activeren en gebruiken.

De anti-spam module verbergt op een simpele manier advertenties van gebruikers die je eigenlijk niet wilt zien. Je kunt hier denken aan verkopers die je niet vertrouwt, advertenties, maar voornamelijk webshops die spullen aanbieden voor een veel te hoge prijs. Je kunt zelf aangeven welke advertenties je wel of niet wilt zien. Er zijn diverse categorieen en types advertenties zichtbaar op marktplaats en door eenvoudig aan- of uitvinken van een categorie worden de advertenties niet of wel getoond.

Tevens laadt de site een stuk sneller omdat gedeeltes nu kunnen worden overgeslagen. Zo hoeven, bijvoorbeeld, gekochte advertenties niet ingeladen te worden.

Aan de module wordt actief gewerkt. Zo stamt de laatste versie uit december 2014 (versie 2.0.1).

Wat is er allemaal te verbergen?

De volgende zaken kunnen automatisch uitgezet worden:

  • Topadvertenties
  • Dagtoppers
  • Add-Mart advertenties
  • Advertenties met gekochte link
  • Marktplaats Extra
  • Advertenties van gebruikers

Zelf toevoegen

spam-filtering-marktplaats-2Als je de module hebt geactiveerd kun je eenvoudig met de rcehtermuis-knop nieuwe ‘spammers’ toevoegen. Hierdoor kun je zelf de lijst van boosdoeners beheren en blijft dit stukje software altijd actueel.

Have fun shopping!

Direct downloaden

Volg onderstaande link en installeer de anti-spam plugin in je Mozilla Forefox browser. Zodra de Google Chrome versie beschikbaar is updaten we dit artikel.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Retro ,met de tags , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?