Hidden gem: Space Invaders Extreme

  • Release: 2008
  • Developer: Taito
  • Gemiddelde prijs: 10 euro compleet
  • Type game: Shooter

space-invaders-extreme-boxartEigenlijk moet je deze game alleen al kopen voor de boxart. Aan deze boxart kun je namelijk direct zien dat dit geen gewone Space Invaders game is. Let op, er is ook een Space Invaders DS en een Space Invaders Revolution op de Nintendo DS. Deze versies wil je niet hebben. Space Invaders Extreme is namelijk totale waanzin, waar je extreem gelukkig van wordt.

Space Invaders Extreme volgt het ouderwetse concept. Je bent een ruimteschip en je schiet alle aliens uit de lucht. Level voor level, wave na wave. In Extreme wordt dit concept echter volledige benut. Elke wave bestaat uit een waanzinnige explosie aan visuele effecten en power-ups ondersteund door pompende beats. PortableGames.nl is verliefd op de Tempest serie (vooral vanaf versie 2000, maar ook Review TxK) en Space Invaders neemt al het goede van deze serie over.

space-invaders-extreme-screenZo nu en dan verschijnen er opdrachten op de achtergrond. Voer je deze direct goed uit, dan ontvang je bonussen en highscores. Schiet je vier Space Invaders van dezelfde kleur neer achter elkaar, dan ontvang je een bonus in de vorm van een bom, een laser, een schild etc.

Schiet je vervolgens weer vier aliens neer, dan verschijnt er een UFO. Schiet deze zo snel mogelijk neer en start direct Fever Time (een bonus level). Fever Time geeft je beperkte tijd om een opdracht uit te voeren. Puntje van je stoel materiaal dus.

Space Invaders Extreme is daarmee een geweldige arcade shooter die constant je aandacht vraagt. En die wil je ook geven dankzij de uitdagende gameplay, de briljante graphics en de geweldige sounds. Ben je helemaal om, dan is er ook nog een tweede deel, welke in 2009 is uitgegeven.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo DS ,met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?