Hidden gem: Moon

  • Release: 2009
  • Developer: Renegade Kid
  • Gemiddelde prijs: 14 euro compleet
  • Type game: First Person Shooter

In het jaar 2058 gaat het helemaal mis. Gelukkig niet hier, maar op de maan. Wie had ooit gedacht dat de Nintendo DS een goed werkende First Person Shooter (FPS) zou opleveren?
Moon doet stiekem denken aan DOOM, de godvader van alle FPS games. Dat is een groot compliment. Ik hoor je al denken, maar de Nintendo DS heeft helemaal geen analoge sticks en ook niet de beste capaciteiten om 3D games te tonen. Moon lost dit allemaal keurig op. Bewegen gaat prima met de vierpuntdruktoets en het touchscreen zorgt voor een prima ervaring.

moon-screenshot

Ter afwisseling is het mogelijk om drones te besturen om bepaalde puzzels op te lossen. Deze drone is tevens voorzien van een wapen. Veelal dient de drone ingezet te worden om een deur te openen.

Net als Doom en andere FPS kun je in Moon verschillende wapens (zeven) vinden en gebruiken. Dankzij de realtime map op het onderste scherm voel je ook direct grip en sturing. Dit zorgt ervoor dat je altijd in control bent.

Tenslotte biedt Moon geen multiplayer ervaring. Dit is in ons ogen geen gebrek, maar juist fijn. Hierdoor voelt de single-player zeer compleet en doordacht aan. Alle energie is hierin gaan zitten en dat merk je.

Ontwikkelaar Renegade Kid is erg trots op haar IP Moon en heeft dan ook een 3DS remake aangekondigd.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo DS ,met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?