Hidden gem: The Legendary Starfy

  • Release: 2009
  • Developer: Nintendo / Tose
  • Gemiddelde prijs: 20 euro compleet
  • Type game: Platform

starfy-boxartStarfy is een serie die voorheen alleen in Japan te vinden was. Vooral deel twee en deel drie op de Game Boy Advance maakten indruk. Deel vier en vijf zijn speciaal ontwikkeld voor de Nintendo DS, waarvan deel vijf ook beschikbaar is in het westen. Starfy is een gameserie waar het verhaal niet al te boeiend is. Het gaat puur om de gameplay.

Gelukkig zijn vrijwel alle platformgames van Nintendo zeer goed speelbaar. Starfy doet denken aan Kirby, maar toont net een wat hogere moeilijkheidsgraad.

starfy-screenshots

Starfy heeft een zogenaamde spin-attack om vijanden mee te verslaan. Dit doet bijna denken aan Tazmanian Devil. De charmante zeester doet vooral grafisch, maar ook qua gameplay denken aan Kirby (zie de gekoppelde afbeeldingen). Zowel Kirby als Starfy doorlopen delen van levels en zoeken uiteindelijk deuren om verder te komen. Waar Kirby bekend staat om haar eenvoud, heeft Starfy nog wel eens wat uitdaging. Zowel boven, maar vooral onder water is het echter levels doorlopen en eindbazen verslaan. In de eindbazen zit veel variatie. Zo zijn er eindbazen die je moet verslaan in een mijn karretje en een kanon, maar ook eindbazen waarmee je een soort tennis speelt met bommen. Opvallend is dat in bijna alle eindbazen bommen worden gebruikt, maar bij elke eindbaas op een andere manier.

Voor ons is dit de ideale platformer. Niks voelt aan alsof het niet mogelijk is en de vrolijke setting en sfeer zorgt ervoor dat je dit spel constant wilt verder spelen. Typisch een Nintendo game, maar helaas nog wel een vrij onbekende….

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo DS ,met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?