Hidden gem: Henry Hatsworth

  • Release: 2009
  • Developer: Electronic arts Tiburon
  • Gemiddelde prijs: 15 euro compleet
  • Type game: Platform / puzzel

henry-hatsworth-boxartHenry Hatsworth is een echte gentleman, dat zie je direct. Deze Engelse heer draagt namelijk een schitterende hoed, draagt degelijke kleding en is gek op thee, zoals een gentleman betaamt. De hoed van henry blijkt al snel een vrij magisch ding, het biedt namelijk toegang tot een puzzelwereld. Deze puzzelwereld bestuur je geheel met je stylus. Er is een relatie met de echte wereld. Als Henry vijanden verslaat in de echte wereld (lees: 2D platformer op het bovenste scherm) resulteert dat in blokjes die zichtbaar worden op het onderste scherm.

henry-hatsworth-screenshots

Op het onderste scherm dien je drie blokken van dezelfde kleur op een rij te krijgen. Lukt dat je niet en bereiken de blokjes de bovenkant van het onderste scherm, dan komen de verslagen vijanden weer tot leven in de werkelijke wereld (en dat is het bovenste scherm). Niet alle blokjes zijn slecht. In sommige blokken zitten super handige power-ups die je kunt gebruiken in de werkelijke wereld. Om te zorgen dat je niet verward wordt is het mogelijk om de werkelijke wereld even tot stilstand te zetten zodat je je kunt focussen op de blokken op het onderste scherm.

Het bovenste scherm is een rasechte platformer. Deze platformer bouwt waanzinnig goed op en leert je echt om te gaan met deze game. Van weinig uitdaging tot zwetende handjes.

Tea time, een echte gentleman

Henry blijft een gentleman en een gentleman houdt zich aan tea time. Zo ook in zijn eigen game. Tijdens tea time komt Henry tot rust en wordt hij onschadelijk. Zodoende kan hij eenvoudig alle vijanden van het scherm verwijderen. Een welverdiende rust dus!

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo DS ,met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?