Hidden gem: Ghost Trick

  • Release: 2011
  • Developer: Capcom
  • Gemiddelde prijs: 25 euro compleet
  • Type game: Adventure

Ghost-Trick-boxartGhost Trick kwam uit het niets. Een slimme en mooie adventure waarbij je zelf optreedt als een geest (Sissel) en met diverse handelingen voorkomt dat er erge situaties ontstaan. Sissel was niet altijd een geest. In het begin van de game wordt Sissel namelijk dood geschoten door een bandiet. Deze bandiet probeert vervolgens een roodharige dame te vermoorden. Aan jou om dat te voorkomen en daarmee start direct het spel. Je kunt voorwerpen uit de omgeving inzetten om situaties te veroorzaken en problemen te voorkomen, zoals het verplaatsen van een ladder of het maken van geluid. Ghost Trick is daarmee een game waarbij je je hersenen goed moet gebruiken om verder te komen. Verder komen is het uiteindelijke doel, maar de animaties en de manier waarop de game wordt gepresenteerd is fenomenaal. Alle 2D sprites zijn geweldig uitgewerkt en rollen zeer soepel over het beeld.

Ghost-Trick-screen

 

Ghost Trick is tevens op het iOS platform uitgekomen in 2012 en daarmee speelbaar op een iPhone en iPad.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo DS ,met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?