Hidden gem: Big Bang Mini

  • Release: 2009
  • Developer: Arkedo Studio
  • Gemiddelde prijs: 12 euro compleet
  • Type game: Shooter

big-bang-mini-boxartBig Bang Mini is een klassieke shooter. Met je stylus bestrijd je je tegenstanders. Je schiet ze niet zomaar weg, maar daarvoor zet je vuurwerk in. Met meer dan 90 levels, speciale wapens en geweldige eindbazen is dit eigenlijk een no-brainer. Het spel doet denken aan een kruising tussen Space Invaders Extreme en Fantavision.

Met je stylus neem je controle over je ‘schip’ en ontwijk je je tegenstanders en andere objecten. Tegelijkertijd gebruik je vuurwerk, welke ontploft en tevens objecten veroorzaakt om te ontwijken. Vuurwerk gebruiken is vrij eenvoudig, je tekent namelijk een lijn op je touchscreen in de richting van de diverse vijanden. Kortom, je tekent lijnen om je vijanden op het bovenste scherm uit te schakelen en tracht op het onderste scherm alles te ontwijken. Deze combinatie zorgt ervoor dat je slim moet zijn. Je kunt niet vijanden afschieten terwijl je nog veel objecten moet ontwijken.

Dit spel brengt je in negen steden met elk een unieke eindbaas. Elke stad heeft weer unieke eigenschappen. Zo is er een stad (Aurora) waar wind je vuurwerk plots kan doen afwijken van het verwachte pad.
Als je dan uiteindelijk de 90 levels hebt doorlopen zijn daar ook nog minigames en mission-mode.

Let op: vanaf mei 2014 is het WIFI netwerk van de Nintendo DS offline gehaald. Online mogelijkheden van dit spel zijn hierdoor niet meer bruikbaar.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo DS ,met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?