Hidden gem: Retro Game Challenge

  • Release: 2007
  • Developer: indieszero
  • Gemiddelde prijs: 20 euro compleet
  • Type game: Minigame

retro-game-challenge

Er is een reden dat dit spel niet erg bekend is. Retro Game Challenge is namelijk niet uitgegeven in Europa. Uitgever Xseed zag namelijk geen heil in om deze game ook uit te brengen in het westen.

De game bestaat uit acht games, gebaseerd op klassiekers uit de Nintendo NES periode. Het gaat dus voornamelijk om 8-bit representaties van bekende games zoals Galaga, Final Fantasy en Pole Position. Qua beeld, geluid en gameplay lijken deze games zeer goed op het origineel. Per game zijn er een aantal uitdagingen geformuleerd. Ook zijn de games in zijn geheel te spelen. Zo is de jRPG gebaseerd op Final Fantasy een volledig spel met circa 10 uur speeltijd.

retro-game-challenge

Het spel zelf is gebaseerd op een Japanse spelshow waarin bekende Japanners gevraagd worden om bepaalde games te doorlopen. De host Arino no Chōsenjō is zelf geen briljante speler. Hierdoor is de show uitermate populair geworden. In de DS versie geeft Arino per spel vier uitdagingen. Kun je deze voltooien?

Er is tevens een tweede deel. Dit deel is alleen in Japan uitgegeven. In 2014 is een onofficiële Engelse vertaling gemaakt van dit deel.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo DS ,met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?