RelatedPost

Hidden gem: Locks Quest!

  • Release: 2008
  • Developer: 5th Cell
  • Gemiddelde prijs: 20 euro compleet
  • Type game: Realtime Strategie

locks-quest-boxartLock’s Quest is het resultaat van inspanning van 5th Cell. Misschien ken je ze wel van andere bijzondere games zoals Dranw to Life en Scribblenauts. Opvallend creatieve games met een verslavende factor. Lock’s Quest wijkt hier niet vanaf.

Tower defense?

In Lock’s Quest gaat het om het opzetten van een geweldige verdediging. Het dorp waar Lock woont wordt namelijk aangevallen door het leger van Clockwork. Heel vervelend dus allemaal. Daarnaast hebben ze ook nog eens zijn zusje Emi ontvoerd. Je kunt je dus voorstellen dat Lock niet blij is.

In een korte tijd dien je je verdediging zo goed mogelijk op te bouwen. Muren, torens, kannonnen, machines en vallen. Na deze Build fase volgt een Battle fase. Hierin zal blijken of je opzet geslaagd is. Gedurende de Battle fase kun je Lock inzetten om reparaties uit te voeren. Deze geschiedden door het spelen van een minigame.

locks-quest-screens

Door de toevoeging van een degelijk verhaal voel je al snel binding met deze game. Het verhaal zorgt tevens voor wat onverwachte wendingen.

Klein puntje van frustratie. De game is voorzien van een zogenaamde tutorial om je op weg te helpen. Deze is vrij lang. Ons advies is om deze rit uit  te zitten om vervolgens intens te genieten van deze hidden gem!

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo DS ,met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?