Hidden gem: Trackmania Turbo

  • Release: 2011
  • Developer: Firebrand Games
  • Gemiddelde prijs: 15 euro compleet
  • Type game: Racing

trackmania-turbo-boxartTrackmania is geen onbekend IP, maar op de Nintendo DS zwaar onderbelicht. Tevens een van de latere releases. Trackmania Turbo is de opvolger van Trackmania DS, tevens een zeer leuke en goede racer. Turbo bevat een groot aantal tracks van haar voorloper, maar voegt daar maar liefst 150 tracks aan toe. Een zeer complete game dus.

Via een uitgebreide track-editor is het mogelijk om tracks toe te voegen. Deze tracks konden gedeeld worden via WI-FI.

Ondanks de beperkte rekenkracht weet de game snelheid en 3D perfect weer te geven. Dankzij bizarre loopings en kurketrekkers geeft de game wat meer dan een gemiddelde racegame, zelfs met vier tegenstanders tegelijk op het scherm.

trackmania-turbo-screen

Het spel biedt drie modi, namelijk: race, platform en puzzle. Waarbij vooral platform en puzzle ervoor zorgen dat deze game is opgenomen als hidden gem. Platform haalt namelijk alle druk weg en geeft je een geweldige speeltuin om in rond te racen, waarbij puzzle je een half afgemaakte track geeft en beperkte opties om deze track dan alsnog af te ronden en te berijden.

trackmania-turbo-screen2

Let op: vanaf mei 2014 is het WIFI netwerk van de Nintendo DS offline gehaald. Online mogelijkheden van dit spel zijn hierdoor niet meer bruikbaar.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Nintendo DS ,met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?