RelatedPost

In 2002 bracht Rage software een platform-game uit op de Gameboy Advance (GBA), die enorm snel verdween uit het gezichtsveld van de gemiddelde GBA gebruiker. De hoogste tijd om deze game dus weer eens onder de aandacht te brengen.
 GBA game GoGo Beckham!

Go! Go! Beckham! Adventure on Soccer Island, verder te noemen GGBAS, is namelijk een platform-game waarin we David Beckham spelen. Begrijpelijk dat een dergelijke game, met een dergelijke titel, snel vervalt als potentiële aankoop. Echter, de game is interessanter dan men zou denken.Go! Go! Beckham! ingameDe game doet enorm denken aan Super Mario World, maar dan met een voetbal als attribuut. Dankzij deze voetbal kan je bepaalde locaties makkelijk bereiken, of bepaalde munten eenvoudig ‘scoren’.
Naast de combinatie van het level en de voetbal is de voetbal ook inzetbaar als wapen en kan je dus met een ferme trap de diverse tegenstanders eenvoudig uitschakelen.

Uiteraard behoort elke platform-game ook een waardeloos verhaal te hebben, zo ook GGBAS. De gemene Mister Woe is namelijk Soccer Island binnengevallen en dat is geen pretje. Hij heeft namelijk alle waardevolle items in beslag genomen en al het dierlijk volk omgevormd tot vijanden. Daar moet een einde aan gemaakt worden!
Aan het verhaal kan het dus niet liggen…..

De voorheen zo lieve dieren, van dit vredige eiland, moeten dus kapot geschopt worden en de gemene Mister Woe moet uiteindelijk uitgeschakeld worden.
Dat puike plan moet uitgevoerd worden verdeeld over maar liefst 47 levels.

Go! Go! Beckham! TitelschermGezien het in 2002 nog niet gebruikelijk was om data op te slaan op de cartridge kan het gezien worden als een enorm pluspunt dat GGBAS dit dus wel doet. Hierdoor pak je de game toch weer sneller op. Het scheelt je in ieder geval een kladblok met wachtwoorden. We moeten het echter stellen met één slot, dus meerdere games opslaan is niet mogelijk.

Per level moeten 5 locks beschoten worden, welke soms nog vrij lastig te vinden zijn. Na het vrijspelen zal er een doel beschikbaar komen in het betreffende level, waarna David -met al zijn skills- een goal dient te maken in dit doel. Klinkt simpel en is het in veel gevallen ook. Echter, in bezit van de bal ben je langzamer en kun je minder hoog springen. In sommige situaties zal je dus de bal tijdelijk in de steek moeten laten om verder te komen. Deze combinatie van vrolijke puzzels en fijn platform-werk levert een prettig geheel op. Tel daarbij de Super Mario World graphics op en je hebt een degelijk product. Een meer dan degelijk product zelfs. En dat levert de aandacht op van portable-games.nl

Voor de diehards onder ons is er de mogelijkheid om juwelen te verzamelen. Elk level bevat zeven kleine juwelen en vervolgens één grote juweel. Die opgeteld met de muntjes, achtergelaten items door de vijanden,  ervoor zorgen dat je een level perfect uitspeelt. Hiermee wordt het spel van het niveau eenvoudig gelanceerd naar de categorie moeilijk.

Klinkt allemaal erg goed, hebben we te maken met een verborgen parel? Nee, dat helaas net niet. Veel levels lijken op elkaar en daardoor treedt verveling op. Plus, er is vaak zoveel te verzamelen dat het een bijna werk lijkt te worden. Na circa 9 levels verandert de game van zone en daarmee komt dan ook direct de variatie. Wij vonden dat net te laat, waardoor de verveling, vooral voor het oog, optreedt.

Dan hebben we het nog niet over het geluid gehad. Dat heeft een reden, we willen het hier namelijk niet over hebben. Dit is een smet op de game. De gebruikte composities herhalen zich non-stop en de sound-effects klinken niet prettig in de oren, zelfs voor GBA begrippen. Deze twee minpunten opgeteld zorgen ervoor dat je het geluid vrij snel uit zult zetten.

Portable-games is streng, maar ook helder. Deze game heeft duidelijk haar minpunten, maar is -dankzij- de geweldige gameplay wel degelijk een aanrader. Kortom, kom je langs de budgetbakken deze game tegen, twijfel dan niet en neem hem mee.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Gameboy Advance ,met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

2 reacties op Go! Go! Beckham! Adventure on Soccer Island

  1. Ruud stelt:

    Dit spel is echt te gek, een enorme aanrader. Zeker als je een game zoals marioworld erg leuk vindt!

  2. admin stelt:

    Dat is absoluut waar. Hou je van platformers, dan is deze game zeker voor jou, maar hou je van Mario games, dan mag deze game simpelweg niet ontbreken.