RelatedPost

De Game Boy color is een raar apparaat. In 1998 kwam Nintendo eindelijk met een draagbare spelcomputer met een kleurenscherm. Qua specs ging de handheld er ook flink op vooruit, maar het was allemaal vrij matig in vergelijking met de mogelijkheden. Het had een stuk beter kunnen zijn.

Het beeldscherm van de Game Boy Color heeft geen verlichting en is moeilijk te zien in niet volledig verlichte omgevingen.
Hier zijn veel klachten over geweest, maar Nintendo heeft deze nooit verholpen. Het vervelende is dat het niet mogelijk is om een Game Boy Color aan te passen en te voorzien van backlight. Tot op heden zijn alleen front-light aanpassingen mogelijk. Deze manier van verlichting zorgt er vaak voor dat afbeeldingen flets overkomen.

gb-boy-colour-zelda2Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop Chinese bedrijfjes die portables aanbieden waarop je Game Boy Color games kunt spelen. Toch is emulatie anders dan daadwerkelijke Game Boy hardware.

Chinees bedrijf Kong Feng heeft een oplossing voor al onze problemen in de vorm van de Kong Feng GB Boy Colour. Overigens een grappig feit dat de Game Boy Color in bepaalde delen van de wereld Game Boy Colour heette en in de Benelux Game Boy Color. Dat verklaart ook meteen de naam GB Boy Colour. Kong Feng is geen vreemde, ze hebben voorheen ook al een GB Boy uitgegeven, wat een kloon was van de Game Boy Pocket.

De Kong Feng GB Boy Colour is een goedkope Game Boy Color. Wil je er eentje bemachtigen zul je wel goed moeten zoeken. Soms komen ze voorbij op eBay voor circa 20 euro. Je zult ze niet in winkels aantreffen.

Uiterlijke kenmerken en gemis

gb-boy-colour-geelQua uiterlijk lijkt de GB Boy Colour identiek aan de echte Game Boy color. Tenminste, totdat je een Game Boy color naast deze kloon legt. De knoppen zijn duidelijke minder dan de Nintendo variant. Ze zijn niet slecht, maar wel een stuk meer stroef.
De GB Boy Colour is net iets groter, heeft een rechthoekig scherm en een infrarood lens zonder ledjes. Die doet het dus niet.

Ook zijn er enkele spellen die het niet doen of lichte problemen hebben op het gebied van geluid.

Wat werkt er wel?

Op de GB Boy Colour kun je originele Game Boy en Game Boy Color games afspelen. Ook werkt vrijwel elk stukje randapparatuur wat is uitgebracht voor de Game Boy en Game Boy Color. Uitzonderingen zijn apparaatjes die werken met infrarood.

De batterijduur is prima te noemen en vergelijkbaar met de huidige Game Boy Color. Het geluid is een stuk harder dan de Game Boy Color. De console voelt verder prima aan.

Wat maakt de Kong Feng GB Boy Colour dan zo speciaal?

De spelcomputer ziet er uit als een Game Boy Color en werkt als een Game Boy Color. De spelcomputer heeft echter wat foefjes wat je zou kunnen overtuigen om over te gaan tot een aankoop, namelijk:

  • een prima backlit beeldscherm
  • in een aantal units, niet alle, zitten 188 games ingebouwd. Die krijg je er dus gratis bij

Vooral het aangepaste beeldscherm zorgen voor een tweede leven wat betreft game Boy Color games.
Gezien we geen formele verkopende partij konden vinden, wijzen we je vooral op eBay. Veel succes met je zoektocht!

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Funny, GameBoy Color ,met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?