RelatedPost

Als je in het bezit bent van een Game Boy Color of een game Boy Advance of zelfs een Game Boy Advance SP, dan heeft Nintendo een leuk foefje toegevoegd aan de hardware. je kunt namelijk je oude Game Boy games voorzien van een kleurenpallet. Daarmee geef je de oude zwart-wit games toch even wat meer kleur.

Oude zwart-wit games voorzien van een kleurtje

Dit pallet is vrij beperkt, maar geeft bestaande Game Boy games een extra tintje. Jouw actie -tijdens het opstarten van je Game Boy- bepaalt de kleur van je spel. De knoppen die je ingedrukt houdt tijdens het opstarten bepaalt het gekozen kleurenpallet.

Hoe werkt het?

De originele Game Boy had de mogelijkheid om tot vier tinten grijs te verwerken. Deze tinten grijs kunnen -logischerwijs- ook een andere kleur zijn, mits de hardware dat toelaat. Nintendo heeft daarmee twaalf schema’s bedacht die je kunt activeren op het moment dat het spel laadt.

Technisch gezien kan de GameBoy twee objectlagen tegelijk aan (sprites), één achtergrond lag en een window-layer. Elk van deze lagen kan met vier kleuren ingekleurd worden met een maximum van zestien kleuren.

Hoe verander je de kleuren?

Supermarioland 2 met bruin kleurenschema

Supermarioland 2 met bruin kleurenschema

Bij het aanzetten van je Game Boy Color kan je diverse toetsen ingedrukt houden. Afhankelijk van de ingedrukte toetsen wordt een kleurenschema toegepast op het spel.

Als je tijdens het opstarten alleen de vierpuntsdruktoets omhoog ingedrukt houdt, dan zal voornamelijk bruin toegepast worden op het spel.

Het totale pakket aan keuzes en de benodigde acties is zichtbaar in onderstaande afbeelding.

Kleurenschema Game Boy games op GBC of GBA

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Funny, GameBoy, GameBoy Color, Retro ,met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?