RelatedPost

Vroeger, toen wij allemaal nog klein waren was Coleco een bedrijf van betekenis. De Colecovision en de Coleco Gemini waren bijzonder populaire consoles.

Coleco Mini Arcade

Inmiddels horen we nog maar vrij weinig van Coleco. Het bedrijf uit 1932 bracht in 1982 een aantal draagbare games op de markt. Zij noemde dit tabletop mini-arcade. Er werden toen vier versies uitgebracht, namelijk:

  • Pac-man
  • Galaxian
  • Donkey kong
  • Frogger
Coleco Mini Arcade advertentie

Coleco Mini Arcade advertentie

In 19983 volgde nog drie machines, namelijk:

  • Ms. Pac-Man
  • Zaxxon
  • Donkey kong Jr.

Hierna ging het bergafwaards…

In 1988 werd Coleco failliet verklaard. River West Brands kocht in 2005 alle rechten rondom het merk Coleco. Onder de noemer Coleco Holding LLC wilt men nu de Coleco Mini Arcade terug brengen op de markt. Het is nog niet duidelijk of grote merknamen zoals Donkey kong en Frogger ook opnieuw uitgegeven worden. Ook is het nog niet helemaal zeker of het weer dezelfde machines worden als vroeger. We hopen natuurlijk van wel. Maar het is ook mogelijk dat Coleco Holding LLC een digitale heruitgave op smartphones, zoals iOS of Android.

“After the Colecoflashback will be the re-launch of the Coleco Mini Arcade”.

Coleco-DonkeyKongDisplayDe Arcade Mini games zijn miniversies van arcadegames uit de jaren tachtig, die gebruik maken van VFD techniek. VFD staat voor vacuum fluorescent display en ken je vast nog wel van oude CD-spelers en rekenmachines. Door middel van hoog contracts kunnen verschillende kleuren getoond worden.

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Retro, Shorts, Smartphone ,met de tags , , . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?