☰ menu

Kung-Fu SheepKung-Fu Sheep lijkt in eerste instantie op een standaard endless runner, zoals we reeds kennen van Temple Run. Toch heeft Actalogic nog een fijne twist ingebouwd. De vraag is of deze game net zo verslavend is als Templerun?

Kung-Fu Sheep: woooaaaah!

Bij het opstarten van de game krijg je twee keuzes gepresenteerd:

  • Regular (3 levens, tevens bruikbaar in belt challenge,  snelheid gaat omhoog per level)
  • Endless (4 levens, snelheid gaat constant omhoog, niet geschikt voor belt challenge, geen levels)

Daarnaast zijn een zestal iconen zichtbaar waarvan niet direct duidelijk is wat ze doen. Na het aanklikken blijken dit de volgende acties te starten: Game center, instellingen, meer  packages kopen, achievements-informatie, white beld challenge informatie en tenslotte de highscores.

De game blijkt dus een endless runner, maar ditmaal met een doel. De schaap BaaLee (dit ben jij) moet zeven karate-banden terug vinden. Daarvoor zal hij een groot aantal tegenstanders moeten verslaan. Per kleur band varieert het aantal tegenstanders die verslagen moeten worden. Wil je alle banden terug, dan zal je flink aan de bak moeten.

Kung-Fu Sheep ingame

Kung-Fu Sheep ingame

Regular mode

Na selectie wordt de speler netjes uitgelegd wat de mogelijkheden zijn op het gebied van besturing. Tevens wordt het verschil getoond tussen de regular- en endless mode.

Gedurende het spel wordt je uitgedaagd om zo snel en correct mogelijk een kleurvolgorde aan te geven. Tevens is het mogelijk om diverse tokens te vinden met diverse waardes. Doelstelling is een zo hoog mogelijke score te behalen.

Kung-Fu Sheep ingame

Kung-Fu Sheep ingame

Je kunt tegenstanders uitschakelen door op zijn of haar hoofd te springen, of een phoenix strike te lanceren door middel van de bijhorende button aan te klikken, maar ook een long-jump is een effectieve aanval (swipen over het beeld). Tenslotte is er nog een ‘Crocodile sneak’. Deze aanval is vergelijkbaar met Mario Bros, waar je je tegenstander van onderen kunt uitschakelen door met je hoofd tegen het platform aan te beuken.

Elk level begint met een start-snelheid. Deze snelheid kan je zelf instellen. Wij zijn niet de beste gamers, dus starten met een lage start speed van 6 (standaard keuze). Het eerste level start vergelijkbaar met de eerder genoemde klassieker Mario Bros. Je kunt wandelen in meerdere lagen en je zoekt naar de beste tokens, verslaan van vijanden voor de belt challenge en het behalen van de hoogste scores. Al snel wordt er wat meer van je gevraagd op het gebied van platformen en keuzes maken. Tevens gaat de snelheid per level omhoog. Keuzes zullen dus sneller gemaakt moeten worden.

Een goede tactiek bleek om zo snel mogelijk naar voren te rennen, op het hoogste platform te komen en dan constant een of twee platformen omlaag te gaan, die snel leeg halen (terug lopen is wel mogelijk, springen kan alleen voorwaarts) en dan weer terug naar het hoogste platform.

Scrolls

Zo nu en dan zijn er scrolls vindbaar. Hiermee unlock je diverse abilities. Onze eerste unlock was bijvoorbeeld de Mad Hopper, waarmee we deze vijand -met gelijke naam- kunnen uitschakelen. Elk type tegenstander heeft een eigen scroll. Het is dus noodzaak om alle scrolls te vinden en te gebruiken om goed te kunnen scoren.

Bij level negen gingen we dood, voornamelijk omdat het verschil tussen een jump en een longjump niet goed uitpakte. Tijd voor de herkansing! Het feit dat dit constant door mijn hoofd schiet geeft al aan dat de game echt wel een verslavende factor heeft.

Gedurende het spel tref je vier verschillende type vijanden:

  • Mad Hopper: een gestoord konijn;
  • Pink Menance: een varken met nunchucks;
  • Ex-Shepard: een blauwe hond (niet Foofur) met een speer;
  • Fluffy tail: een koe met een stok.
De grote boeven in deze game!

De grote boeven in deze game!

Bij de bovenstaande opsomming is het al duidelijk. Dit is een bloed serieus spel! Bovenstaande vijanden moet je -vaak- verslaan wil je je banden terug winnen. 

Endless mode

Endless zegt het eigenlijk al. Een eindeloze strijd tegen de eerder genoemde vijanden. Hier gaat het om de hoogste score. Vooral in deze modus blijkt dat deze game bijzonder verslavend is. De neiging om nog een potje te doen lonkt en dat is een goed teken.

Beschikbaar voor….

Het spel is verkrijgbaar op iOS en op Android toestellen.

Download de iOS versie

Download de iOS versie binnen de App Store

Download de Google Play versie

Download de Google Play versie

 

 

 

 

  • Later dit jaar zal er tevens een Windows Phone en Universal Windows versie uitkomen.

Kung-Fu Sheep is een endless runner zoals we al vaker hebben gezien. Nu in 2D formaat en met een flash back naar Mario Bros. Al met al helemaal geen verkeerde game om wat vrije tijd mee op te vullen.

Kung-Fu Sheep combineert endless running met combat. De presentatie laat wat te wensen over, maar de gameplay maakt dit meer dan goed.  Dit spel heeft een hoge verslavingsfactor!

 

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, Smartphone ,met de tags . Bookmark de permalink.

Lees ook...

Geef een reactie

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!