☰ menu

Ooit gedacht dat je Nintendo Game Boy Color Full motion Video zou kunnen afspelen (FMV)? Wij ook niet, maar het is wel mogelijk en ook nog eens op verwachte snelheid (30 fps). Dankzij homebrew is het nu mogelijk om videobestanden af te spelen op je Game Boy Color. Om dat te vieren is de eerste video gekoppeld aan -uiteraard- Pokémon.

De eerste openbare video bevat de intro van de legendarisch Pokémon Anime series en geeft daarmee direct aan wat mogelijk is met oudere hardware, mits er voldoende energie in wordt gestoken. De demo is beschikbaar en is 8MB.

GameBoy-color

Homebrew gbc: Hoe werkt FMV op je Game Boy?

Een film afspelen op je Game Boy Color is mogelijk als de film geschaald is naar een resolutie van 40 x 144 pixels. De code zorgt er vervolgens voor dat het betreffende filmpje wordt geschaald naar Game Boy resolutie. Dit wil zeggen 160 x 44 pixels.

Homebrew gbc: FMV op je Game Boy

Bekijk hieronder de video.

Homebrew gbc: zelf aan de slag

De programmeur heeft zijn code ter beschikking gesteld op Github, tevens voorzien van degelijk commentaar. Deze code kun je vervolgens via een zogenaamde flashcard zelf gebruiken op je eigen Game Boy color.

Momenteel ontbreekt de audio. Het is dus nog niet mogelijk om synchroon geluid af te spelen bij de video’s. Hier wordt momenteel hard aan gewerkt. Gezien de matige resolutie van de Game Boy Color raden we je af om ondertiteling te gebruiken. De demo bevat een chiptune track die gekoppeld is aan de video.

Lees ook...

Dit artikel is geplaatst onder de categorie: Featured, GameBoy Color ,met de tags . Bookmark de permalink.

Over Rudy Luiten

Enorme passie voor draagbare spelcomputers. Constant bezig met nieuwe devices, mogelijkheden en het maximale halen uit een handheld. Als het draagbaar is, dan is het interessant!

Reageren is niet meer toegestaan, volgende keer sneller zijn?